Θεοδωράκης: Εύκολο η χώρα να πάει μπροστά εάν αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της

Θεοδωράκης: Εύκολο η χώρα να πάει μπροστά εάν αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της
SOOC

«Είναι εύκολο η χώρα να πάει μπροστά», εάν αξιοποιήσει και εάν απελευθερώσει «το σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό της», δήλωσε σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναγνώρισε ότι έχει σημειωθεί μια «μικρή ανάκαμψη» στην οικονομία, η οποία όμως τόνισε ότι θα «μπορούσε να ήταν πολύ περισσότερη, εάν υπήρχαν οι σωστές αποφάσεις στην κορυφή».

«Είναι εύκολο η χώρα να πάει μπροστά, είναι εύκολο, γιατί έχει καταφέρει παρά τα προβλήματα της, να έχει ένα πολύ σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό. Και υπάρχει αυτό που λέμε πάντα, το ελληνικό "δαιμόνιο", που το βλέπουμε να θριαμβεύει πολλές φορές στο εξωτερικό και αναρωτιόμαστε πώς θριαμβεύει» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:

«Είναι εύκολο λοιπόν η χώρα να πάει μπροστά, το λέμε και το ξαναλέμε. Αρκεί να υπάρχουν στην κεφαλή αυτής της χώρας άνθρωποι που έχουν σχέση και προβληματίζονται λίγο περισσότερο με την πραγματική δύναμη. Και ποια είναι η πραγματική δύναμη της Ελλάδας; Είναι πέρα από το περιβάλλον, πέρα από τη γη, πέρα από τον αέρα, είναι τα μυαλά και τα χέρια αυτής της χώρας. Να τα απελευθερώσουμε, να δώσουμε τη δυνατότητα να υπάρχουν επενδύσεις, να μην προβάλλουμε συνέχεια εμπόδια και να αποσυρθεί το κράτος από όλες αυτές τις διαδικασίες που, τελικά, είναι εις βάρος της οικονομίας και όχι υπέρ της οικονομίας».

«Χρειάζεται οι άνθρωποι που κυβερνούν, να έχουν περάσει από τα ταπεινά σκαλοπάτια της καθημερινής οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι υπάρχει βελτίωση της οικονομίας και των οικονομικών δεικτών το τελευταίο διάστημα, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε:

«Εμείς σεβόμαστε και τους δείκτες. Τι εννοώ; Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο στην Ελλάδα να αμφισβητούμε κάθε φορά, τα κόμματα και τα νούμερα, όταν δεν μας συμφέρουν. Εμείς τα σεβόμαστε. Σεβόμαστε, λοιπόν, αυτά που βγάζουν οι στατιστικές, θεωρούμε ότι υπάρχει μια μικρή ανάκαμψη, ας το πω έτσι, της οικονομίας, η οποία θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερη, εάν υπήρχαν οι σωστές αποφάσεις στην κορυφή. Φοβάμαι, όμως, ότι με τα πήγαινε-έλα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα πράγματα γίνονται πολύ αργά. Και ξέρετε, στις χώρες δεν έχει μόνο σημασία να κερδίζεις κάποιους στόχους. Σημασία έχει ο χρόνος που τους κερδίζεις να είναι τέτοιος, ώστε να μην απορροφάται από τη φθορά».

«Πρέπει, δηλαδή, σήμερα πια, τα πράγματα να γίνονται λίγο πιο γρήγορα. Και στην Ελλάδα, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα γίνονται απελπιστικά αργά. Ίσως γιατί ανακαλύπτει ο κυβερνήτης τα πράγματα πολύ αργά» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και προσέθεσε : «Δηλαδή, πόσα χρόνια λέγαμε στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να είναι φιλικός με την επιχειρηματικότητα; Και τελικά τον είδαμε, φέτος πια, αυτό το φθινόπωρο να επισκέπτεται κάποιες εταιρείες. Αυτά όλα, θα έπρεπε να είχανε γίνει πριν καν αναλάβει κυβερνήτης για να ξέρει πως είναι η πραγματική οικονομία».

Ο κ. Θεοδωράκης, νωρίτερα, είχε συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΘ- Helexpo, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της, Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της, Κυριάκος Ποσρικίδης, τον ενημέρωσαν για τα μεγέθη της Διεθνούς Έκθεσης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έδωσε συγχαρητήρια και στη διοίκηση και τους εργαζόμενους εξαίροντας τις προσπάθειες τους για τη φετινή διοργάνωση. Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι είναι προφανές ότι «χρόνο με το χρόνο» η ΔΕΘ αναπτύσσεται και «πλέον έχουμε φτάσει σε αριθμούς - ρεκόρ επισκεπτών και αποδοχής από τον ξένο επιχειρηματικό κόσμο», ενώ πρόσθεσε ότι «ήταν μια πάρα πολύ καλή ιδέα» η πρωτοβουλία για την καθιέρωση, κάθε χρόνο, τιμώμενων χωρών.

«Υπάρχει ένας αέρας Κίνας στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Θεοδωράκης και επισήμανε ότι αυτό είναι καλό για την προσέλκυση επενδύσεων από την Κίνα «που θέλουν να επενδύσουν σε μια φιλική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα».

«Παρακολουθεί τα θέματα από κοντά, μας βοηθάει με ιδέες και τον ευχαριστούμε για την επίσκεψη» δήλωσε για τον επικεφαλής του Ποταμιού, ο κ. Τζίκας.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στα περίπτερα της ΔΕΘ, μεταξύ αυτών, του πυροσβεστικού σώματος και του στρατού και σε άλλα, όπου συνομίλησε με εκθέτες και με επισκέπτες.

Δημοφιλή