Βράβευση της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως και Επίτιμου Μέλους του ΕΟΠΕ Κατερίνας Παναγοπούλου

Βράβευση της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως και Επίτιμου Μέλους του ΕΟΠΕ Κατερίνας Παναγοπούλου
Facebook
Facebook
Facebook ΕΟΠΕ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων ΕΟΠΕ - HAPSc συγχαίρει θερμά την κα. Παναγοπούλου. Αποτελεί μεγάλη τιμή και για τον ΕΟΠΕ η αναγνώριση έργου Επίτιμου Μέλους.

Η κα Παναγοπούλου είναι Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Η κα Αικατερίνη Παναγοπούλου αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής της στην ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού στην Ελλάδα ενώ αξιοσημείωτο είναι το φιλανθρωπικό της έργο. Είναι Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι. Το προσωπικό έργο της κας Παναγοπούλου επικεντρώνεται σε τρείς βασικούς άξονες: τον Αθλητισμό, την Κοινωνία και τον Πολιτισμό. Έχει προωθήσει τον εθελοντισμό ως πανευρωπαϊκή αξία με πλήθος δράσεων και ομιλιών σε σχολεία και ιδρύματα. Έχει βραβευθεί διεθνώς για τις πρωτοπόρες ιδέες της και τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα. Σημαντικές πρωτοβουλίες της αφορούν σε κατασκευές και ανακατασκευές αθλητικών ή άλλων υποδομών σε ευαίσθητες οικονομικά περιοχές της Ελλάδας, καθώς και τη δημιουργία του πρώτου κέντρου διάγνωσης και πρόληψης υγείας νέων αθλητών, και παροχή αθλητικού και ιατρικού εξοπλισμού.

Ή κα Παναγοπούλου έχει συνδράμει σημαντικά στην οικονομική ενίσχυση του ολυμπιακού μουσείου και του εκπαιδευτικού του έργου, καθώς και την στήριξη αθλητών με ειδικές ανάγκες, αθλητικών και κοινωνικών συλλόγων ΑΜΕΑ, μέσω φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και οργάνωσης αθλητικών γεγονότων.

Οι δράσεις της κας Παναγοπούλου εκτείνονται ακόμα στη στήριξη άπορων οικογενειών, κυρίως μονογονεϊκών οικογενειών με μικρά παιδιά.

H τελετή απονομής των μεταλλίων στους 50 νικητές θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2017.

Δημοφιλή