Συναγερμός στην Μόσχα λόγω πολλαπλών απειλών για βόμβες

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
MOSCOW POLICE
Sergei Karpukhin / Reuters
Εκτύπωση

Πάνω από 10.000 άτομα έχουν εκκενωθεί από εμπορικά κέντρα, σιδηροδρομικούς σταθμούς και πανεπιστήμια στη Μόσχα, μετά από «σχεδόν ταυτόχρονες» προειδοποιήσεις για βόμβες.

«20 χώροι εκκενώνονται, και πάνω από 10.000 άνθρωποι συνοδεύτηκαν έξω, αν και ο ακριβής αριθμός προσδιορίζεται ακόμα» δήλωσε πηγή των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS- συμπληρώνοντας πως φαίνεται να πρόκειται για περίπτωση «τηλεφωνικής τρομοκρατίας», αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελεγχθεί κατά πόσον οι κλήσεις αυτές έχουν να κάνουν με πραγματικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς ή για φάρσες». Όπως πρόσθεσε, οι κλήσεις άρχισαν ταυτόχρονα, και συνεχίστηκαν αφού είχαν αρχίσει οι εκκενώσεις.

Όπως αναφέρει το RT, μεταξύ των χώρων που ελέγχονται είναι τρεις από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της ρωσικής πρωτεύουσας, πάνω από δέκα εμπορικά κέντρα και τουλάχιστον τρία πανεπιστήμια.

Σημειώνεται πως την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε «επιδημία» φαρσών για βόμβες στη Ρωσία. Πηγές ασφαλείας είπαν στο πρακτορείο RIA ότι πάνω από 45.000 άτομα εκκενώθηκαν από δημόσιους χώρους σε 22 ρωσικές πόλεις την Τρίτη- συμπληρώνοντας ότι πολλές από τις κλήσεις φάνηκαν να προέρχονται από την Ουκρανία.