Συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης

Συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης
ΕΛΑΣ

Σχεδόν 17.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία, που εξάρθρωση κύκλωμα διακίνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Τη Δευτέρα συνελήφθησαν ένας 33χρονος Έλληνας και 2 αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 39 ετών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν συστήσει, τουλάχιστον πριν από τρεις μήνες, εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, η οποία διακινούσε ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, o 33χρονος προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί νόμιμοι φόροι και δεν ήταν επικολλημένη η ταινία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τις μετέφερε σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια προμήθευε τους δύο αλλοδαπούς συλληφθέντες οι οποίοι διέθεταν προς πώληση τα καπνικά προϊόντα σε λαϊκές αγορές.

Σε αποθήκη που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη κατασχέθηκαν 16.890 πακέτα τσιγάρων, 1.055 ευρώ, 301 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, δύο αυτοκίνητα και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι εκτιμώνται συνολικά στις 75.000 ευρώ.

Τα προϊόντα λαθρεμπορίας θα αποσταλούν στο Γ΄ Τελωνείο Ειδικού φόρου κατανάλωσης για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών ενώ τα κατασχεμένα αυτοκίνητα στο Ά Τελωνείο Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δημοφιλή