Μητσοτάκης: Να γίνει δεκτή η παραίτηση Κουρουμπλή

Μητσοτάκης: Να γίνει δεκτή η παραίτηση Κουρουμπλή
Eurokinissi

Να αποδοθούν άμεσα οι υπηρεσιακές και πολιτικές ευθύνες για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που προκλήθηκε, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιοσκέφθηκε τους παραλιακούς Δήμους Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού και Γλυφάδας.

«Υπάρχουν βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα» είπε από τον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε: « Ποιος έκρινε ότι το καράβι ήταν αξιόπλοο, πώς γίνεται να βουλιάζει το καράβι μέσα στο λιμάνι, γιατί άργησε τόσο πολύ ο κρατικός μηχανισμός να αντιδράσει;». «Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να κάνει δεκτή την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή.

Όπως σημείωσε, η ΝΔ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της Β' Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, με την οποία ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Επίσης, τόνισε ότι έχει ζητήσει από τους ευρωβουλευτές του να διερευνήσουν και να εισηγηθούν στην ΕΕ την εξεύρεση πόρων για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Αφού συνεχάρη τους δημάρχους των περιοχών που κινητοποιήθηκαν άμεσα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι χρειάζεται σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης, υπογραμμίζοντας ότι για την αντιμετώπιση της ρύπανσης απαιτείται εξειδικευμένη διαδικασία όπου είναι επιβεβλημένη η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε συνολική κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πιάστηκε απροετοίμαστη, πρώτα στις πυρκαγιές και μετά στο περιστατικό του ναυαγίου μέσα στο λιμάνι. Σημείωσε, δε, ότι η Αττική, για δεύτερη φορά, γνωρίζει περιβαλλοντική καταστροφή μετά τις πυρκαγιές. Χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια, είπε, για να καθαρίσει ο Σαρωνικός, αλλά, δυστυχώς, μία ημέρα ανικανότητας ήταν αρκετή για την καταστροφή.

Σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας του, ο αρχηγός της ΝΔ ενημερώνεται από τους δημάρχους για την έκταση της καταστροφής και για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν την ρύπανση στις ακτές τους. Πρώτα από τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη και στην συνέχεια στον Άγιο Κοσμά από τους δημάρχους Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτο και τέλος από τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και ο Τομεάρχης Ναυτιλίας του κόμματος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Δημοφιλή