Το μεγαλύτερο Μουσείο Σύγχρονης Αφρικανικής Τέχνης του κόσμου είναι γεγονός

Το μεγαλύτερο Μουσείο Σύγχρονης Αφρικανικής Τέχνης του κόσμου είναι γεγονός
IWAN BAAN

Η ιστορία της Τέχνης από χθες έχει προσθέσει μία ακόμα σημαντική σελίδα στους πολλούς τόμους της, αφού το μεγαλύτερο Μουσείο Σύγχρονης Αφρικανικής Τέχνης στο Κέιπ Τάουν άνοιξε τις πύλες του για περισσότερους από 600 ανθρώπους του Τύπου απ' όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το Zeitz MOCAA Museum, ένα κτίριο 10.000 τετραγωνικών μέτρων, αφιερωμένο σε ό,τι συνιστά τη σύγχρονη Τέχνη της ηπείρου.

IWAN BAAN

Το Μουσείο ανοίγει επίσημα για το κοινό στις 22 Σεπτεμβρίου, όμως έχει ήδη προπωλήσει 24.000 εισιτήρια για την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας του, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις 80 γκαλερί του κτιρίου που καταλαμβάνουν και τους εννέα ορόφους του.

Η νοτιοαφρικανική έκδοση της HuffPost εξασφάλισε αποκλειστικά μία πρώτη ματιά στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό πρότζεκτ, που προετοιμαζόταν από τους ιθύνοντες τα τελευταία 10 χρόνια . Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Puma, Jochen Zeitz ο οποίος, εκτός από το όνομά του, δάνεισε και μια τεράστια προσωπική του καλλιτεχνική συλλογή προς έκθεση.

IWAN BAAN

Το Μουσείο σχεδιάστηκε από το διάσημο Βρετανό αρχιτέκτονα Thomas Heatherwick και δέχτηκε διθυραμβικές κριτικές, ενώ μία από αυτές έκανε λόγο για τον «καθεδρικό της αφρικανικής Τέχνης» και, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες, όχι άδικα.

IWAN BAAN

Δημοφιλή