Ξεχάστε τη Rooney Mara: Η Claire Foy είναι και επίσημα το νέο «Κορίτσι με το Τατουάζ»

Ξεχάστε τη Rooney Mara: Η Claire Foy είναι και επίσημα το νέο «Κορίτσι με το Τατουάζ»
HuffPost Greece

Για την ακρίβεια, όχι, μην ξεχάσετε τη Rooney Mara, η Rooney Mara θα είναι πάντα το απόλυτο «Κορίτσι με το Τατουάζ» στο μυαλό και τη καρδιά μας, ετοιμαστείτε όμως να υποδεχθείτε την νέα ηθοποιό που θα αναλάβει να επαναφέρει το διάσημο ρόλο στην μεγάλη οθόνη.

Η Βρετανίδα Claire Foy, που έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη σειρά «The Crown» του Netflix, όπου υποδύεται τη βασίλισσα Ελισάβετ σε νεαρή ηλικία, είναι και επίσημα η νέα Lisbeth Salander στο reboot του franchise από τη Sony.

Η Foy θα υποδυθεί τη διαβόητη χάκερ στη νέα ταινία που είναι βασισμένη στο δεύτερο βιβλίο της σειράς του Stieg Larsson, με τίτλο «The Girl in the Spider's Web». Τα ονόματα που είχαν ακουστεί προηγουμένως για το ρόλο ήταν, μεταξύ άλλων, αυτά της Natalie Portman και της Scarlett Johansson.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας θα αναλάβει ο Fede Alvarez, ο οποίος έχει συνεργαστεί ξανά με τη Foy στο «Don't Breathe» του 2016.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένος με το γεγονός πως η Claire παίρνει τα σκήπτρα για το θρυλικό ρόλο της Lisbeth Salander», είπε ο Alvarez. «Η Claire είναι φανταστική, ένα σπάνιο ταλέντο που θα δώσει μια νέα και συναρπαστική ζωή στη Lisbeth. Ανυπομονώ να φέρω αυτή τη νέα ιστορία στο παγκόσμιο κοινό, με την Claire Foy στο επίκεντρό της».

Η Foy έχει προταθεί για βραβείο Emmy για το ρόλο της ως Βασίλισσα Ελισάβετ στο «The Crown», ενώ έχει κερδίσει ήδη μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο από τα Screen Actors Guild Awards για τον ίδιο ρόλο. Έχει επίσης υποδυθεί την Anne Boleyn στην ιστορική σειρά του BBC «Wolf Hall» και φέτος πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Andrew Garfield στο δράμα «Breathe», το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 11 Σεπτεμβρίου στο Toronto Film Festival.

Το «The Girl in the Spider's Web» θα είναι η πρώτη ταινία της σειράς που θα γυριστεί σε αγγλική παραγωγή. Τα τρία βιβλία της σειράς έχουν κυκλοφορήσει σε τρεις ταινίες σουηδικής παραγωγής και γλώσσας με πρωταγωνίστρια τη Noomi Rapace, ενώ το «The Girl with the Dragon Tattoo» της Sony, με τη Rooney Mara και τον Daniel Craig, ήταν το αμερικανικό remake των σουηδικών ταινιών.

Η Sony σκοπεύει να συνεχίσει τη μεταφορά της τριλογίας «Millennium» στη μεγάλη οθόνη, καθώς έχει ήδη αποκτήσει τα δικαιώματα όλων των βιβλίων του Larsson.

To «The Girl in the Spider's Web» με την Claire Foy θα κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου 2018.