Εκλογική πόρτα σε Τσίπρα - Καμμένο από Μητσοτάκη. Οι δεσμεύσεις, το δίλημμα και η... συγνώμη

Εκλογική πόρτα σε Τσίπρα - Καμμένο από Μητσοτάκη. Οι δεσμεύσεις, το δίλημμα και η... συγνώμη
SOOC

Ολοκληρώνοντας την παρουσία του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στην Αθήνα ικανοποιημένος για την τριήμερη παρουσία της ΝΔ στη συμπρωτεύουσα, θεωρώντας ότι το αποτυπώθηκε πλήρως το κεντρικό μήνυμα που ήθελε να εκπέμψει - και αποτέλεσε το βασικό του σύνθημα - ότι “οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα”.

Ίσως για αυτό, τόσο κατά την ομιλία του στο «Βελλίδειο», όσο και στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, απηύθυνε κάλεσμα στήριξης ακόμα και σε πολίτες που δεν ψήφισαν κατά το παρελθόν το κόμμα του, ενώ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές.

Επιστρατεύοντας ακόμα και το ίδιο διακύβευμα που είχε χρησιμοποιήσει κατά τ ο παρελθόν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης “μπροστά ή πίσω είναι το δίλημμα για τη χώρα”, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι κατά την ομιλία του υπάχθηκε ότι θα φέρει 4ο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “το 4ο μνημόνιο βρίσκεται ήδη στην χώρα με την υπογραφή Τσιπρα, που υπέγραψαν μέτρα 5,1 δισ. για μετά το τέλος του προγράμματος”.

Οι απαντήσεις του πάντως στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ήταν μια συνεχής σύγκριση του ίδιου με τον Αλέξη Τσιπρα, με αιχμή το θέμα των επενδύσεων, θέμα για το οποίο σχολίασε ότι “δεν είμαι αυτός που τη μια μέρα φοράει το κοστούμι του επενδυτή και την άλλη μέρα το αμπέχονο του διαδηλωτή.

Με αφορμή και το πρόσφατο ναυάγιο στη Σαλαμίνα, που προκάλεσε την περιβαλλοντική καταστροφή στις νότιες ακτές της Αττικής, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου την παραίτηση Κουρουμπλή, ενώ όταν η συζήτηση έφτασε στο εσωτερικό της ΝΔ, με ερωτήσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα, παρείχε πλήρη κάλυψη στον Αδωνι Γεωργιάδη λέγοντας οι πρόκειται για μια δίκη του επιλογή και ότι οι απόψεις του δεν είναι ακραίες, ενώ κάλεσε τους δημοσιογράφους, σχετικά με την ανανέωση στο κόμμα, να δίνουν βήμα στα νέα πρόσωπα για να φανούν.

Απέκλεισε πάντως κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας - σε περίπτωση εκλογικής του νικης - τοσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τους ΑΝΕΛ, ενώ σημείωσε οτι ακόμα και σε περίπτωση εκλογικής του αυτοδυναμίας, θα διεκδικήσει συνεργασίες με αλλά δημοκρατικά κόμματα.

Οι απαντήσεις του πάντως εμπεριείχαν και μια συγνώμη, για τη δήλωση που έκανε χθες και την ευχή που έδωσε στην ομάδα του ΠΑΟΚ για καλή ευρωπαϊκή πορεία, καθώς δεν γνώριζε για τον πρόωρο αποκλεισμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Δημοφιλή