Οι δεύτερες σκέψεις για νέο κύκλο επαφών με στόχο τη σωτηρία του Παναθηναϊκού

Οι δεύτερες σκέψεις για νέο κύκλο επαφών με στόχο τη σωτηρία του Παναθηναϊκού
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Αλαφούζος ή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα κάνει τη (νέα) πρώτη κίνηση; Οι πιέσεις προς αμφότερους, οι πληροφορίες για επαναπροσέγγιση εντός της εβδομάδας και το οικονομικό χάσμα που καλύπτεται με καλή διάθεση.

Από τη στιγμή που το μεσημέρι της Κυριακής ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την "αποδέσμευσή" του από το πρότζεκτ του PAO Foundation, διότι οι συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο έπεσαν στο κενό, το μούδιασμα στους κόλπους του "τριφυλλιού" ήταν μεγάλο. Σαν να έχεις φύγει μόλις από τον οδοντίατρο...

Φάνηκε στο ματς με τον Απόλλωνα στη Λεωφόρο, τρεις ώρες μετά τη δημόσια τοποθέτηση, πως ο κόσμος άλλα περίμενε κι άλλα στο φινάλε άκουσε, μια και οι δύο άνδρες σε λιγότερο από μία ώρα συμφώνησαν ότι... διαφωνούν στο σκέλος του οικονομικού ανοίγματος και πώς αυτό θα καλυφθεί σε βάθος χρόνου.

Λογικό ήταν έκτοτε να κινητοποιηθούν συγκεκριμένες δυνάμεις που άρχισαν ν' ασκούν έντονες πίεση σε αμφότερους. Κυρίως δε στον νυν μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και στο "αφεντικό" της ΚΑΕ έτσι ώστε να βρεθεί η φόρμουλα μετάβασης σε μια νέα εποχή και ν' αποφευχθεί το σενάριο της διάλυσης.

Γι' αυτό και δεν αποκλείεται ν' ανοίξει νέος κύκλος επαφών εντός των επόμενων ημερών. Το παράθυρο φαίνεται πως δεν έκλεισε οριστικά και αναμένεται κάποιος εκ των δύο να το σπρώξει για ν' ανοίξει διάπλατα.

Ούτως ή άλλως το ποσό που πως χωρίζει τις δύο πλευρές, γύρω στα 10-15 εκατομμύρια, δεν μοιάζει απαγορευτικό για τη συμφωνία. Πέντε πάνω - πέντε κάτω, άκρη μπορεί να βρεθεί και ο Παναθηναϊκός να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει.

Το υψηλότερο εμπόδιο αφορά τα χρήματα που χρειάζεται άμεσα η ποδοσφαιρική ομάδα προκειμένου να βγει η σεζόν. Υπολογίζονται στα 17-18 εκατομμύρια, το 1/3 των οποίων πρέπει να διατεθεί μέχρι τέλη Οκτωβρίου, σε διακανονισμούς και συμφωνίες, προκειμένου να μην προκύψει σοβαρό πρόβλημα με το financial fair play. Μην ξεχνάμε πως η UEFA παραμονεύει και ο Παναθηναϊκός έχει (στο πρόσφατο παρελθόν) υπάρξει... υπότροπος.

Πηγή: contra.gr

Δημοφιλή