Επεισόδια στην αντιφασιστική πορεία για την επέτειο δολοφονίας για τον Παύλο Φύσσα

Επεισόδια στην αντιφασιστική πορεία για την επέτειο δολοφονίας για τον Παύλο Φύσσα
SOOC

Επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν ομάδες αγνώστων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και της ομάδας αγνώστων συνεχίστηκαν με πετροπόλεμο στα γύρω στενά της περιοχής, ενώ αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην περιοχή έχει ηρεμήσει.

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε επίσης το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 στη Δραπετσώνα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού. Από την επίθεση των κουκουλοφόρων τραυματίστηκαν ο δημοσιογράφος και ο οπερατέρ του σταθμού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό», αναφέρει η ιστοσελίδα του ΑΝΤ1.

Τραυματίες

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν συνολικά πέντε άτομα.

Εκτός από τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, τραυματίες είναι επίσης και δύο πολίτες.

Ο ένας πολίτης δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς έξω από κατάστημα Καφέ στο οποίο προξένησαν φθορές.

Οι νεαροί προξένησαν φθορές στο Δημαρχείο Κερατσινίου όπου έσπασαν την πόρτα του ληξιαρχείου ενώ έβγαλαν στο δρόμο καρότσια από σούπερ μάρκετ με τα οποία έστησαν οδοφράγματα .

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους διαλύσει ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Στην συγκέντρωση, συμμετείχαν φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες κι οργανώσεις της Αριστεράς. Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδίκασαν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον πραγματοποιείται συναυλία στο Καστράκι της Δραπετσώνας, έναντι της πύλης Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά, με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα με την διοργάνωση της συναυλίας «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Θεσσαλονίκη: Δύο προσαγωγές κι ένας τραυματίας αστυνομικός

Δύο άτομα προσήχθησαν από την Αστυνομία και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα - περιορισμένης έκτασης - επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα κατά την αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Όπως έγινε γνωστό, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι στη διάρκεια των ίδιων επεισοδίων και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές στις βιτρίνες δύο κεντρικών καταστημάτων και σε κάδο απορριμμάτων που παραδόθηκε στις φλόγες.

Συγκέντρωση και στην Πάτρα

Συγκέντρωση με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα.

Στην συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου, πήραν μέρος κόμματα, συλλογικότητες, αντιφασιστικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι κ.α.

Στην συνέχεια έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, όπου κυριάρχησαν συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής.

Όταν η πορεία βρισκόταν στην οδό Μαιζώνος, μια ομάδα ατόμων που φορούσαν κράνη, αποκόπηκε και προκάλεσε μικρές φθορές σε τρία καταστήματα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ

Δημοφιλή