Η Ισπανία διώχνει τον πρέσβη της Βόρειας Κορέας λόγω των απειλητικών ασκήσεων πυρηνικών

Η Ισπανία διώχνει τον πρέσβη της Βόρειας Κορέας λόγω των απειλητικών ασκήσεων πυρηνικών
Riccardo De Luca/Anadolu Agency/Getty Images
Riccardo De Luca/Anadolu Agency/Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images

Ο Υπουργός Εξωτερικών Αλφόνσο Ντάστις κάλεσε τη Δευτέρα στη Μαδρίτη τον πρέσβη της Βόρειας Κορέας, για να του ανακοινώσει ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του πριν το τέλος του μήνα, σύμφωνα με την El Pais. Πρόκειται για μια ακραία κίνηση στον κόσμο της διπλωματίας, καθώς θεωρείται ότι το καθεστώς του Kim Jong-un παραβιάζει σοβαρά τα ψηφίσματα που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με τις συνεχόμενες προκλήσεις του.

Ο Ντάστις έχει εξηγήσει ότι έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές τον διπλωματικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας για την άσκηση πυρηνικών, η οποία θα έχει συνέπειες στις διμερείς σχέσεις. “ Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ήταν απαραίτητο να γίνει αυτό το βήμα. Οι εν λόγω ασκήσεις αποτελούν σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια”, είπε ο Ντάστις.

Ο Ντάστις είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας που αυτή την εβδομάδα συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η κρίση στη χερσόνησο της Κορέας θα προκαλέσει έναν μεγάλο αριθμό συναντήσεων και μερικές ομιλίες ηγετών. Η Ισπανία στο παρελθόν είχε καταδικάσει τη στάση της Πιονγιανγκ.

Πηγή: El Pais

Δημοφιλή