Η Kate Walsh αποκάλυψε πως διαγνώσθηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Η Kate Walsh αποκάλυψε πως διαγνώσθηκε με όγκο στον εγκέφαλο
Weston Wells for Coveteur

Η Kate Walsh γνωστή, μεταξύ άλλων, για το ρόλο της ως Dr. Addison Montgomery στις σειρές Grey's Anatomy και Private Practice, αποκάλυψε τις προάλλες πως πριν από δύο χρόνια είχε διαγνωσθεί με έναν αρκετά μεγάλο όγκο στον εγκέφαλο. Ευτυχώς, ο όγκος αποδείχθηκε πως ήταν καλοήθης.

Το 2015, η Walsh αποφάσισε να επισκεφθεί ένα γιατρό μετά από περιόδους ακραίας εξάντλησης και αφού είχε παρατηρήσει πως η δεξιά πλευρά του κεφαλιού της «έγερνε». Επίσης δυσκολευόταν να ολοκληρώσει προτάσεις και αντιμετώπιζε προβλήματα στη γυμναστική.

«Η δασκάλα στο pilates μου είπε “ε, η δεξιά σου πλευρά γέρνει” και δεν ένιωθα πως κάτι πήγαινε στραβά αλλά τότε το είδα. Έπειτα, ενώ οδηγούσα, άρχισα να παρεκκλίνω προς τη δεξιά λωρίδα», λέει η Walsh στο Cosmopolitan. «Η εξάντληση που ένιωθα ήταν τόση που μπορεί να έπινα πέντε κούπες καφέ και παρόλα αυτά να μην ένιωθα ξύπνια ή διαυγής. Και κατά τον Απρίλιο άρχισα να αντιμετωπίζω μεγαλύτερες δυσκολίες. Ένιωθα σαν να έχω αφασία αλλά δεν ήταν πως απλά δεν έβρισκα τις λέξεις. Έχανα τον ειρμό της σκέψης μου, δεν μπορούσα να ολοκληρώσω προτάσεις και τότε ήταν που άρχισα πραγματικά να ανησυχώ».

Η Walsh λέει πως ακολούθησε το ένστικτό της και επισκέφθηκε ένα νευρολόγο, παρά την αρχική της υποψία πως τα συμπτώματά της μπορεί να συνδέονταν με την εμμηνόπαυση. Τότε ο γιατρός ανακάλυψε έναν όγκο στο μέγεθος λεμονιού στον εγκέφαλό της.

«Οι λέξεις “όγκος στον εγκέφαλο” δεν ήταν ποτέ στο zeitgeist μου. Πήγα να κάνω μαγνητική τομογραφία και, ξέρεις, είναι σοβαρό όταν δεν περιμένουν καν και σου λένε “ο ακτινολόγος θέλει να σε δει”. Και άρχισε να μου λέει “Λοιπόν, φαίνεται πως έχεις έναν πολύ μεγάλο όγκο στον εγκέφαλο” -και τότε απλά εγκατέλειψα το σώμα μου», αφηγείται η ηθοποιός. «Ο βοηθός μου με είχε πάει στο γιατρό και έπρεπε να τον φωνάξω για να κρατά σημειώσεις επειδή εγώ είχα “φύγει”. Ήταν κάτι που δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ».

Τρεις μέρες αργότερα η Walsh μπήκε στο χειρουργείο για να αφαιρέσει τη μάζα και ξεκίνησε αμέσως την ανάρρωσή της.

Η ίδια λέει πως αυτή η εμπειρία που έζησε ήταν μια τεράστια «έκκληση για αφύπνιση», η οποία την προέτρεψε να επικεντρωθεί στη θεραπεία της και να δώσει άδεια στον εαυτό της για εννέα μήνες, επιλέγοντας να εργαστεί μόνο σε συγκεκριμένα projects, όπως το «Girls Trip» και το «13 Reasons Why».

«Όλα αυτά τα κλισέ υπαρξιακά πράγματα, όντως συμβαίνουν όταν έχεις όγκο στον εγκέφαλο, όπως “Πώς θέλω, πραγματικά, να περάσω τη ζωή μου;”. Θέλω να είμαι με τους φίλους μου και την οικογένειά μου και να δουλεύω σε projects που έχουν τεράστια σημασία για εμένα και είναι διασκεδαστικά και προσφέρουν στην κοινωνία», είπε. «Αλλά η υγεία μου έρχεται πρώτη και έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου».

Η Walsh πρόσθεσε: «Θα σκεφτόταν κανείς πως, έχοντας παίξει την Dr. Addison για σχεδόν μια δεκαετία, όπου και περνούσα περισσότερο χρόνο σε ένα πλατό νοσοκομείου παρά στο σπίτι μου, θα ένιωθα πιο άνετα, αλλά ήμουν φοβιτσιάρα. Στο νοσοκομείο, ένιωθα σαν να ήμουν 6 χρονών. Έπαιζα μια πραγματικά σκληρή και δυναμική γυναίκα στην τηλεόραση, αλλά όταν έρχεται η ώρα να γίνεις ασθενής, είναι μια πολύ ευάλωτη εμπειρία».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της Kate Walsh στο Cosmopolitan.