Τελικά, υπάρχει καλή και ανάποδη μεριά στο αλουμινόχαρτο;

Τελικά, υπάρχει καλή και ανάποδη μεριά στο αλουμινόχαρτο;
Getty Images/iStockphoto

Είναι μερικά μεγάλα ερωτήματα της ζωής που ακόμα περιμένουμε να απαντηθούν. Μερικά από αυτά όπως σε τι χρησιμεύει το συρτάρι που υπάρχει κάτω από τον φούρνο της κουζίνας ή γιατί οι πρίζες διαφέρουν από χώρα σε χώρα, τα έχουμε ήδη απαντήσει. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν έχουμε ακόμα πολλές απορίες ή πράγματα να μάθουμε. Ένα από αυτά είναι το αν το αλουμινόχαρτο έχει καλή και ανάποδη μεριά, αν δηλαδή κάποια συγκεκριμένη πλευρά μπαίνει κάτω και κάποια στο πάνω μέρος, δεδομένου ότι η μία πλευρά στο αλουμινόχαρτο είναι πιο γυαλιστερή και η άλλη θαμπή.

Ευτυχώς για εσάς, εμείς σας έχουμε την απάντηση!

Όπως αναφέρει η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost, σύμφωνα με το Reynold’s Kitchen, ναι μεν οι δύο πλευρές είναι διαφορετικές, αλλά αυτό οφείλεται στην κατασκευή και δεν σχετίζεται με την χρήση του αλουμινόχαρτου.

«Το αλουμινόχαρτο περνάει μέσα από “πρέσα” σε στρώσεις κατά την διάρκεια της παραγωγής. Είναι μία διαδικασία όπου ασκείται ζέστη και ένταση προκειμένου να αποκτήσει το αλουμινόχαρτο το επιθυμητό πάχος. Πιέζουμε δύο στρώσεις που έρχονται σε επαφή την ίδια στιγμή, προκειμένου να μην σπάσει το αλουμινόχαρτο κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Εκεί που το αλουμινόχαρτο έρχεται σε επαφή με μία άλλη στρώση, εκεί δημιουργείται η πιο θαμπή επιφάνεια. Η γυαλιστερή επιφάνεια είναι εκείνη που περνάει από την πρέσα, χωρίς να έρθει σε επαφή με άλλη στρώση. Η απόδοση του αλουμινόχαρτου είναι ίδια, όποια πλευρά και να χρησιμοποιήσεις.»

Ένα ακόμα ερώτημα, απαντήθηκε!