Οι γαλλικές γαλέτες και κρέπες του BON BON Fait Maison, ανανεώνουν το αρχιτεκτονικό τοπίο των Κυθήρων

Οι γαλλικές γαλέτες και κρέπες του BON BON Fait Maison, ανανεώνουν το αρχιτεκτονικό τοπίο των Κυθήρων
BON BON Fait Maison

Tο BON BON Fait Maison, ένα νέο concept γρήγορου gourmet φαγητού σε ένα ελληνικό νησί, είναι το έργο του Interior Design Laboratorium και ήρθε για να φέρει γαλλικό αέρα στα Κύθηρα.

Η ιστορία ξεκινάει λίγα χρόνια πριν, όταν μία παρέα από το Παρίσι βρέθηκε στα Κύθηρα. Η παράξενη ενέργεια του νησιού, οι γεύσεις, τα αρώματα και η αυθεντικότητα του τόπου έκανε την καρδιά τους να χτυπήσει δυνατά . Ο έρωτάς τους για αυτό το νησί τους γέννησε την ανάγκη της δημιουργίας. Έτσι σχεδιάστηκε το BON BON Fait Maison (καλό-σπιτικό), ταράζοντας τα μέχρι τώρα γαστρονομικά δεδομένα του νησιού. Η ψυχή του έργου, ο σεφ Κρίτων Μηνάς Πουλής, ερχόμενος απευθείας από το Παρίσι, είναι ο άνθρωπος που οραματίστηκε την γαστρονομική φιλοσοφία του BON BON Fait Maison. Το ενδιαφέρον μενού περιλαμβάνει χειροποίητα παγωτά και σορμπέ που μυρίζουν Ελλάδα, γαλλικές γαλέτες και κρέπες από την Βρετάνη με αλεύρι από μαύρο φαγόπυρο, φυσικούς χυμούς από ιδιαίτερους συνδυασμούς και μία αυστηρή επιλογή από ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.

Στο Interior Design Laboratorium ζητήθηκε από την αρχή η δημιουργία μίας σχεδιαστικής ταυτότητας που να μπορεί να ταξιδέψει το έργο αυτό και σε άλλα ελληνικά νησιά, καθώς και μεγάλες πόλης της Ευρώπης. Το πρώτο BON BON Fait Maison βρίσκεται στην χώρα των Κυθήρων, σε μία παλιά διώροφη παραδοσιακή κατοικία του 1860 που ανακατασκευάστηκε από την αρχή με την πολύτιμη βοήθεια της τοπικής αρχιτεκτονικής εταιρίας m3kythira που ανέλαβε την κατασκευή σύμφωνα με την σχεδιαστική μελέτη και τους κανόνες του Interior Design Laboratorium. Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από την Ελλάδα, το ελληνικό καλοκαίρι και τη ζωή των ανθρώπων στα ελληνικά νησιά. Στόχος της σχεδιαστικής μελέτης ήταν ο επισκέπτης να αισθάνεται υποσυνείδητα καλοκαιρινά συναισθήματα και ο χώρος να του ξυπνάει αναμνήσεις από το παρελθόν, θυμίζοντας την αθωότητα της παιδικής του ηλικίας. Σαν ένα σπίτι με οικεία ατμόσφαιρα που σε κάνει πάντα να επιστρέφεις. Η προσεκτική επιλογή των υλικών και στοιχείων, όπως το παραδοσιακό μωσαϊκό πάτωμα, τα λευκά μάρμαρα από το νησί της Νάξου, οι κτιστές παγκάδες και το παλιό ξύλινο ταβάνι που συντηρήθηκε, είναι εικόνες γνώριμες και δεμένες με τα ελληνικά νησιωτικά σπίτια. Τα έπιπλα και όλες οι ξύλινες κατασκευές είναι ειδικά σχεδιασμένες για το έργο, τονίζοντας την μοναδικότητα του σχεδιασμού και την σχεδιαστική φιλοσοφία του Interior Design Laboratorium. Τα διακοσμητικά φωτιστικά από ορείχαλκο, πορσελάνη και γυαλί δίνουν σπίθες design και εντυπωσιασμού πάνω στους λευκούς σοβατισμένους τοίχους. Στο σύνολο του σχεδιασμού διακρίνεται μία μίξη από παλιά και νέα στοιχεία design που εκπέμπουν μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.