Η συμμορία πορτοφολάδων έψαχνε επαφή με αστυνομικό ή σεκιουριτά. Οι διάλογοι από τον «κοριό»

Η συμμορία πορτοφολάδων έψαχνε επαφή με αστυνομικό ή σεκιουριτά. Οι διάλογοι από τον «κοριό»
Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου
dikografia

Εντυπωσιακές λεπτομέρειες για τη δράση της συμμορίας «πορτοφολάδων» που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής αποκαλύπτονται από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο “κοριός” της ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Σε επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης αναφέρεται επαφή «με υπάλληλο εταιρίας σεκιούριτι του Μετρό ή αστυνομικό, ο οποίος εκτελεί υπηρεσία στον ΗΣΑΠ, για συμφωνία που αφορά στη διάπραξη κλοπών πορτοφολιών εντός του ΗΣΑΠ Ομόνοιας, όπου το συγκεκριμένο άτομο εκτελεί υπηρεσία».

Προφανώς πρόκειται για προσπάθεια της συμμορίας να βρει «συνδέσμους» που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να δρα ανενόχλητη. Σε άλλη επικοινωνία ο «αρχηγός» δίνει εντολές στους συνεργούς του για την απαραίτητη υπακοή που έπρεπε να δείχνουν όλοι: «Αν οι Βουλγάρες δεν δίνουν τα κλοπιμαία από τα πορτοφόλια θα τις χτυπήσουμε και δεν θα της αφήσουμε να 'εργάζονται' σε όλη την περιοχή της Αθήνας» .

Πριν από τις επιδρομές τους φαίνεται ότι επιτηρούσαν τους χώρους για τυχόν ύπαρξη αστυνομικών. «Μαρία μη βγεις καθόλου για δουλειά σήμερα γιατί έχουν βγει τα «τσιβίλια» (σ.σ. αστυνομικοί) κάτω», προτρέπει το συνεργάτη του μέλος της συμμορίας. Στόχος τους ήταν πολίτες που φαινόντουσαν εμφανισιακά ευκατάστατοι. Αν η λεία δεν τους ικανοποιούσε δυσανασχετούσαν: «Έκλεψα τέσσερα με πέντε πορτοφόλια και είδα ότι περιείχαν συνολικά 180 ευρώ. Όταν τα είδα έτσι και έτσι τρελάθηκα. Ούτε 500 ευρώ δεν μπόρεσα να μαζέψω».

Υπήρχαν, ωστόσο, και φορές στο παρελθόν που οι αστυνομικοί είχαν φτάσει κοντά στη σύλληψη ορισμένων. «Ναι καλή μου παραλίγο να γίνει ζημιά αλλά ο Θεός είναι καλός με όλους. Παραλίγο να μας κλειδώσουν. Σε κανέναν δεν κάνουμε τίποτα κακό καλή μου αλλά είναι και το ρίσκο του επαγγέλματος».

Δημοφιλή