Τα νέα μαλλιά της Emilia Clarke έχουν ανησυχήσει τους φαν του Game of Thrones για το μέλλον της Daenerys

Τα νέα μαλλιά της Emilia Clarke έχουν ανησυχήσει τους φαν του Game of Thrones για το μέλλον της Daenerys
HBO

Μετά από επτά σεζόν Game of Thrones, η Emilia Clarke μεταμορφώθηκε, τελικά, σε πραγματική Μητέρα των Δράκων.

Μέχρι σήμερα, η Clarke, ως φυσική μελαχρινή, αναγκαζόταν να φορά μια εντυπωσιακή περούκα για να παίζει την Khaleesi. Αυτές οι μέρες όμως τελείωσαν.

Προς τιμή της όγδοης και τελευταίας σεζόν της διάσημης σειράς, η Clarke ανέβασε μια φωτογραφία στη σελίδα της στο Instagram, στην οποία παρουσιάζει το νέο της look, με κοντά, κατάξανθα μαλλιά. Στη λεζάντα έγραφε:

«ΑΑΑΑΑΑΑ ΣΚ@Τ@@@@@ το έκανα. Μητέρα των δράκων, από εδώ η Emilia. Emilia, από εδώ η μητέρα των δράκων. Αν μισοκλείσετε τα μάτια μπορεί να μη μας ξεχωρίσετε καν».

Μισό λεπτό όμως, γιατί όσο κι αν τα νέα, φανταστικά μαλλιά της Emilia Clarke μας κάνουν να θέλουμε να λυγίσουμε το γόνατο, μπορεί να προμηνύουν μερικά όχι και τόσο καλά νέα.

Γνωρίζουμε ήδη πως τα μαλλιά είναι ένα τεράστιο κομμάτι στο σύμπαν του Game of Thrones, εντός και εκτός πλατό.

Η Sophie Turner, για παράδειγμα, είχε πει κάποτε στο Refinery29 πως τα μαλλιά της Sansa αλλάζουν ανάλογα με «τα άτομα από τα οποία μαθαίνει, μιμείται ή εμπνέεται». Επίσης, το look ενός ηθοποιού εκτός σειράς μπορεί να κρύβει στοιχεία για τα μελλοντικά επεισόδια, όπως όταν είχαμε αρχίσει να υποψιαζόμαστε πως ο Jon Snow θα επιστρέψει από τους πεθαμένους (λες και ήταν ποτέ αμφισβητήσιμο αυτό, αλλά τέλος πάντων), επειδή ο Kit Harington δεν έκοψε τα μαλλιά του μετά το «θάνατό» του στην 5η σεζόν.

Στον 7ο κύκλο του Game of Thrones οι φαν παρατήρησαν κάτι ενδιαφέρον σχετικά με τα μαλλιά της Daenerys. Μετά τη θριαμβευτική νίκη της υπέρ του στρατού των Lannister, η Khaleesi άρχισε να πλέκει τις μακριές κοτσίδες της με παρόμοιο τρόπο με εκείνον που έπλεκε τα δικά του μαλλιά ο πρώην σύζυγός της, Khal Drogo. Όπως είχαμε μάθει στην πρώτη σεζόν του GoT, οι khals κρατούν τα μαλλιά τους μακριά και σε κοτσίδες, ως ένδειξη των νικών τους στις μάχες, ενώ τα κόβουν κοντά μόνο για να δείξουν ήττα.

Με αυτό το δεδομένο, η κατάσταση κάπως σκοτεινιάζει.

Ωστόσο, τα μαλλιά της Clarke στην πραγματική ζωή ήταν πάντα πιο κοντά από της Daenerys, οπότε η ηθοποιός μπορεί απλά να τα έκοψε για δική της ευχαρίστηση και να συνεχίσει να φορά την περούκα της για τη σειρά. Αν όμως τα έκοψε για τη σειρά, τότε αυτό μπορεί να προμηνύει μια ενδεχομένως μεγάλη ήττα για την Khaleesi.

Ελπίζουμε πραγματικά να ισχύει το πρώτο σενάριο, άλλωστε short hair don't care, που έλεγε και η γιαγιά μας.