Πήγε να κάνει πλάκα στο Twitter εις βάρος του σώματός της, αλλά δεν ήξερε που έμπλεκε

Πήγε να κάνει πλάκα στο Twitter εις βάρος του σώματός της, αλλά δεν ήξερε που έμπλεκε
Twitter

Τα memes είναι ίσως ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχει να προσφέρει το ίντερνετ στο καθαρά ψυχαγωγικό κομμάτι, καθώς και ένας τέλειος τρόπος για να περιγράφεις την εκάστοτε ψυχολογική σου κατάσταση χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις λέξεις.

Φυσικά, έχει να κάνει και με το πώς τα χρησιμοποιεί ο καθένας. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Leyton Mokgerepi, ο οποίος, από όλες τις υπέροχες χρήσεις που έχουν τα meme, αποφάσισε να φτιάξει ένα με εντελώς σεξιστικό και υποτιμητικό περιεχόμενο. Ευτυχώς, πήρε αυτό που του άξιζε.

Ο Mokgerepi ανέβασε τις προάλλες ένα meme στον λογαριασμό του στο Twitter, από αυτά που συγκρίνουν δύο καταστάσεις με σκοπό το τελικό αποτέλεσμα να βγάζει γέλιο μέσω του (αυτό)σαρκασμού. Μόνο που εκείνος επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες δύο γυναικών προκειμένου να κατακρίνει το σωματότυπο της μίας και να γελάσει εις βάρος της. «Τα κορίτσια που μου αρέσουν VS των κοριτσιών που τους αρέσω», γράφει στο meme που δημιούργησε.

O Mokgerepi δεν έδειξε μόνο άθλια σεξιστική συμπεριφορά με αυτό του το meme, αλλά ξεπέρασε και τα όρια χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες δύο αληθινών γυναικών χωρίς την άδειά τους, προσπαθώντας να ντροπιάσει δημοσίως την μία από αυτές για το σώμα της.

Στην αριστερή φωτογραφία βλέπουμε μια αδύνατη γυναίκα στα παραδοσιακά πρότυπα «ομορφιάς» των περιοδικών, ενώ στη δεξιά μια φωτογραφία της Lesego Legobane, γνωστής και ως Thick Leeyonce, μιας γνωστής blogger που γράφει για τη θετική στάση που πρέπει να έχει ο κόσμος απέναντι σε όλους τους σωματότυπους και η οποία έχει και τη δική της σειρά plus-size ρούχων με την ονομασία Leebex Fashion.

Η όλη ιστορία θα ήταν εντελώς εξοργιστική αν η Legobane δεν είχε πάρει πρέφα το tweet του Mokgerepi, και δεν του έδινε την καλύτερη απάντηση χρησιμοποιώντας τρεις μόλις λέξεις.

«Δεν μου αρέσεις».

Το τέλειο tweet της έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 664.000 likes και 200.000 retweets, δείχνοντας, ευτυχώς, πως ο κόσμος ξέρει να ξεχωρίζει το χιούμορ από τον ρατσισμό.

Ο Mokgerepi προσπάθησε αργότερα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ανεβάζοντας την ίδια φωτογραφία της Leeyonce με τη λεζάντα «Girlfriend Goals», αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, κανείς δεν τον πίστεψε.