Μια 19χρονη από τη Ρωσία είναι η φετινή νικήτρια του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας στον κόσμο

Μια 19χρονη από τη Ρωσία είναι η φετινή νικήτρια του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας στον κόσμο

Τα EyeEm Photography Awards αποτελούν τον μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας παγκοσμίως, καθώς οι συμμετοχές ξεπερνούν τους 88.000 φωτογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη και η τελική επιλογή των νικητών γίνεται από μια ομάδα 100 προσεκτικά επιλεγμένων φιναλίστ. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από μεγάλα ονόματα και έγκριτα μέλη του χώρου της φωτογραφίας, οι οποίοι προέρχονται από το National Geographic Traveler, το iGNANT και το BBC.

Την Κυριακή που μας πέρασε, τα EyeEm Photography Awards ανακοίνωσαν τους νικητές του μεγάλου διαγωνισμού για το 2017 με μία επίσημη τελετή στο Βερολίνο, και η μεγάλη νικήτρια της χρονιάς ήταν η 19χρονη φωτογράφος Sasha Dudkina από τη Ρωσία, η οποία τιμήθηκε για το σύνολο της δουλειάς της.

Η Sasha είναι εδώ και χρόνια ενεργό μέλος της τεράστιας διαδικτυακής κοινότητας φωτογράφων της πλατφόρμας EyeEm και, όπως ανακοίνωσαν οι κριτές, «δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα αλλά παρουσιάζει απίστευτες δυνατότητες».

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες της 19χρονης Sasha απεικονίζουν την καθημερινή ζωή στη Ρωσία και κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις των κριτών. «Η Sasha έχει τεράστιες δυνατότητες», είπε ο Brada Vivi Barassi, Υπεύθυνος του τμήματος Φωτογραφίας στο EyeEm. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί της, που τη βοηθούμε να απελευθερώσει τη δημιουργικότητά της στο μέγιστο και που της παρέχουμε υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτού του φωτογραφικού της ταξιδιού», πρόσθεσε. Στο πακέτο του βραβείου που κέρδισε η Dudkina περιλαμβάνεται και ένα ειδικό πρόγραμμα καθοδήγησης και συμβουλευτικής από την οργάνωση, διάρκειας ενός έτους, ούτως ώστε να τη βοηθήσει να αναπτύξει περαιτέρω τις ικανότητές της.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις δουλειές της Sasha Dudkina, ενώ για την πλήρη λίστα των φετινών νικητών μπορείτε να μπείτε εδώ.

Δημοφιλή