ΗΠΑ: Η αστυνομία σκότωσε κωφό άνδρα επειδή δεν υπάκουσε στις εντολές της

ΗΠΑ: Η αστυνομία σκότωσε κωφό άνδρα επειδή δεν υπάκουσε στις εντολές της
Danger on the road. Blue flasher on the police car at night.
Danger on the road. Blue flasher on the police car at night.
Chalabala via Getty Images

Ένας κωφός άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών αρχών στις ΗΠΑ, επειδή δεν υπάκουσε στις εντολές τους όταν του είπαν να πέσει στο έδαφος. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό, κάποιοι φώναζαν στους αστυνομικούς ότι «δεν μπορεί να σας ακούσει, είναι κουφός», ωστόσο εκείνοι δεν τους έδωσαν σημασία.

Σύμφωνα με τον Independent, το συμβάν έλαβε χώρα στην Οκλαχόμα. Η τοπική αστυνομία ειδοποιήθηκε για τροχαίο με εγκατάλειψη θύματος, ενώ αργότερα εντόπισε ένα όχημα που ταίριαζε με την περιγραφή των μαρτύρων, και βρήκε τον οδηγό του να κρατάει ένα ξύλο.

Αφού τον ακινητοποίησαν, φώναξαν στον οδηγό να πετάξει το ξύλο που κρατούσε, ωστόσο εκείνος δεν υπάκουσε με αποτέλεσμα ο ένας αστυνομικός να τον χτυπήσει με μηχάνημα ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) και ο άλλος να τον πυροβολήσει και να τον σκοτώσει.

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως κάποιοι φώναξαν στους αστυνομικούς ότι «δεν μπορεί να σας ακούσει, είναι κουφός», ωστόσο δεν τους έδωσαν σημασία. Γείτονες παράλληλα τόνισαν πως ο άνδρας, που επικοινωνούσε μαζί τους με τη νοηματική, συνήθιζε να κρατάει αυτό το ξύλο κάθε φορά που τον συναντούσαν, ειδικά όταν έβγαινε στον δρόμο τη νύχτα, για να προφυλάσσεται από τα αδέσποτα σκυλιά.

Ο αστυνομικός που άνοιξε πυρ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ η έρευνα της αστυνομίας για το συμβάν συνεχίζεται.

Δημοφιλή