Στον αέρα η εκλογή του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς

Στον αέρα η εκλογή του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς
SOOC

Σε αμφιβολία θέτει την εκλογή αρχηγού της Κεντροαριστεράς η απάντηση της Vodafone, της μοναδικής εταιρείας που έδειξε ενδιαφέρον. Στην απαντητική επιστολή της στην επιτροπή Αλιβιζάτου, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σημειώνει ότι αναλαμβάνει μόνο την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, ενώ απαντά αρνητικά στην ψήφο εξ αποστάσεως.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρεία αναφέρει πως δεν θα προλάβει τις προθεσμίες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 5 και 12 Νοεμβρίου και προτείνει να στηθούν οι κάλπες στις 4 Φεβρουαρίου. Επίσης εντυπωσιακό είναι ότι ζητάει ως αμοιβή 900.000 συν ΦΠΑ.

Την ενημέρωση έκανε, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος επισημαίνει ότι «αναμένει τις προσφορές των εταιρειών ΟΤΕ και WIND, προς τις οποίες έχει ήδη απευθυνθεί, ζητώντας τους να διευκρινίσουν αν μπορούν να εξασφαλίσουν τα ανωτέρω κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες, δηλαδή στις 5 και 12 Νοεμβρίου 2017, και με ποιο κόστος».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης, πως μετά την εμπλοκή χρειάζεται «να προχωρήσουμε»

«O δρόμος για το νέο προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση. Αντιθέτως, αν τις χειριστούμε με προσοχή και ενότητα μπορούμε σύντομα να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μία ανοιχτή, σύγχρονη και ταυτοχρόνως αδιάβλητη διαδικασία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη χώρα μας» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Θεοδωράκης.

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες του καθηγητή Νίκου Κ. Αλιβιζάτου και των στελεχών που έχει επιλέξει για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων. «Περιμένουμε τις προτάσεις όλων όσοι μπορούν να αναλάβουν -και να εγγυηθούν- το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Και σύντομα, όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε σε θέση, όλοι οι υποψήφιοι, να υιοθετήσουμε την τεχνικά αρτιότερη λύση που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα» επισήμανε.

«Η δημοκρατική παράταξη δεν πρέπει και δεν μπορεί να χάσει μία μεγάλη, μία ιστορική ευκαιρία να φέρει τόσο στη φυσική κάλπη, όσο και στην ηλεκτρονική, όχι χιλιάδες, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες» τόνισε, αναφερόμενος στο ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, από την Καλαμάτα, όπου χθες πραγματοποίησε την πρώτη συγκέντρωσή του ως υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι οι πολίτες που θα συμμετάσχουν με την ψήφο τους στις εκλογές, είτε ζουν στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, θα αποτελέσουν τους συνιδρυτές της νέας μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ 3: «Πρόκειται για τεχνικά θέματα που δεν αφορούν τους πολίτες. Οποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, το ενδιαφέρον θα είναι να υπάρξει μια ενωμένη και ισχυρή Κεντροαριστερά. Μεγιστοποιείται ένα ζήτημα το οποίο είναι τεχνικό. Τις εκλογές δεν τις έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ αλλά η επιτροπή Αλιβιζάτου η οποία και κάνει προσπάθειες. Υπερασπίζομαι την παρουσία του κ. Αλιβιζάτου και θεωρώ ότι μπορεί να εγγυηθεί αυτή τη διαδικασία. Εάν δεν μπορεί να γίνει στις 5 Νοεμβρίου, ας γίνει λίγο μετά. Τον πολίτη τον ενδιαφέρει αν εμείς έχουμε να πούμε κάτι. Για τους φόρους, για την ανεργία των παιδιών του, για όσους έφυγαν στο εξωτερικό και για όσους έμειναν εδώ».

«Ο στόχος δεν είναι οι ημερομηνίες ή ο αριθμός των υποψηφίων. Ο στόχος είναι την επόμενη ημέρα των εκλογών να υπάρξει μια ισχυρή ηγεσία που θα οδηγεί σε ένα ιδρυτικό συνέδριο της ενωμένης Κεντροαριστεράς, για να τελειώνουμε μ’ αυτόν τον μικρό δικομματισμό».

Δημοφιλή