Επανήλθαν τα τάγματα εφόδου στην Αττική: «Είσαι Πακιστανός; Θα σε σκοτώσω ρε»

Επανήλθαν τα τάγματα εφόδου στην Αττική: «Είσαι Πακιστανός; Θα σε σκοτώσω ρε»
/ AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)
/ AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)
LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

“Εμένα όταν με βλέπουν οι Πακιστανοί τρέχουν. Εσύ τι κάθεσαι και με κοιτάς;”. Τα λόγια ανήκουν σε γυμνασμένο -κοντοκουρεμένο- άνδρα, ο οποίος χτύπησε με ρατσιστικό μίσος μετανάστη στη Νέα Ιωνία.

Τα χτυπήματα στο πρόσωπο τα δέχθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ο Βαρές, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του πεζός μετά από δέκα ώρες σκληρής δουλειάς σε λαϊκή αγορά. “Θα σε γ... 'Είσαι ξένος. Θα σε σκοτώσω. Και εσένα και όποιον άλλον Πακιστανό έρθει εδώ. Φώναξε μετά την Αστυνομία και όποιον άλλον θες. Δεν με αγγίζει κανείς εμένα. Δεν θα μας γ... εσείς τις γυναίκες”, είπε στο μετανάστη ο δράστης, όπως περιγράφει στο “Έθνος” το ίδιο το θύμα. Ο Βαρές κατέληξε στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα” με τραύμα στο πρόσωπο.

“Ήταν κοντός, γυμνασμένος, γύρω στα 30 με 35 ετών. Δεν τον είχα ξαναδεί στη ζωή μου. Μετά την επίθεση κυκλοφορώ στο δρόμο και φοβάμαι. Μιλάμε για άτομα που έχουν μίσος στη ψυχή τους για τους ξένους”, προσθέτει ο μετανάστης από το Πακιστάν.

Τα τάγματα εφόδου έχουν βγει ξανά στους δρόμους της Αττικής και, όπως φαίνεται από τις καταγγελίες, δρουν κυρίως στην περιοχή Κορυτσά στον Ασπρόπυργο, στη Νέα Ιωνία και στο Νέο Ηράκλειο. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες του “Έθνους”, έχουν ταυτοποιηθεί τους τελευταίους μήνες για συμμετοχή σε ακροδεξιές ομάδες τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Πρόκειται για δύο άνδρες από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έναν Γεωργιανό και έναν Ουκρανό. Εκτός αυτού η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της και τα στοιχεία του άνδρα που χτύπησε τον Βαρές στη Νέα Ιωνία. Το άτομο αυτό προσήχθη και αφέθηκε ελεύθερο, διότι το θύμα δεν υπέβαλλε μήνυση σε βάρος του πάνω στο πανικό του (κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο).

Όπως λέει ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέτ Ασλάμ, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες παρατηρείται έξαρση των επιθέσεων, οι οποίες έχουν φτάσει τις έξι. Στις 3 Σεπτεμβρίου δύο άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία, είχαν επιτεθεί με μπουκάλια και ξύλα κατά Πακιστανών στο Νέο Ηράκλειο. Ένας εξ αυτών τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο σώμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η Αστυνομία θεωρεί πιθανό να πέτυχαν τα θύματα κατά τη διάρκεια “περιπολίας” τους.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δημοφιλή