Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος: «Εμπρησμός» στα εισοδήματά μας

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος: «Εμπρησμός» στα εισοδήματά μας
Eurokinissi

Για «εμπρησμό» στα εισοδήματα των πυροσβεστών κάνει λόγο η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος σε ανακοίνωσή της.

Όπως γράφει, «οι πρώτοι υπολογισμοί για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, σε συνδυασμό με τα οριζόμενα στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο, έχουν αποτέλεσμα την αφαίμαξη δύο σχεδόν μισθών σε πρώτη εφαρμογή και ενός στη συνέχεια κατ’ έτος μέσω της υπερβολικής αύξησης των κρατήσεων. Το νέο τσεκούρωμα τω αποδοχών μας στοχεύει ειδικότερα τους παλαιούς ασφαλισμένους (ασφαλισμένοι προ την 1-1-1993, οι οποίοι αναδρομικά από την 1-1-2017 υπάγονται σε κρατήσεις επί του συνόλου των αποδοχών τους, εξαιρουμένης της προσωπικής διαφοράς».

Και προσθέτουν: «Χαρακτηριστικές είναι οι δειγματοληπτικές περιπτώσεις που προσομοιώσαμε με τα νέα δεδομένα.

1. Επιπυραγός με 20 έτη υπηρεσίας, με το νέο μισθολόγιο, υπολογίζεται ότι το εισόδημά του θα μειωθεί μηνιαία περί τα 80 ευρώ, τα οποία θα τεθούν ως προσωπική διαφορά. Με τις νέες ρυθμίσεις (αύξηση κρατήσεων) προβλέπεται ότι θα έχει μια μείωση του μισθού του περί 115 ευρώ το μήνα. Λόγω της αναδρομικότητας του μισθολογίου θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 1400 ευρώ. Εκτιμούμενη απώλεια το πρώτο έτος περί τα 2800 ευρώ.

2. Πύραρχος με 27 έτη υπηρεσίας, με το νέο μισθολόγιο, υπολογίζεται ότι το εισόδημά του θα μειωθεί μηνιαία περί τα 80 ευρώ, τα οποία θα τεθούν ως προσωπική διαφορά. Με τις νέες ρυθμίσεις (αύξηση κρατήσεων) προβλέπεται ότι θα έχει μια μείωση του μισθού του περί 90 ευρώ το μήνα.Λόγω της αναδρομικότητας του μισθολογίου θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 1080 ευρώ. Εκτιμούμενη απώλεια το πρώτο έτος περί τα 2160 ευρώ.

3. Πύραρχος με 31 έτη υπηρεσίας, με τις νέες ρυθμίσεις (αύξηση κρατήσεων) προβλέπεται ότι θα έχει μια μείωση του μισθού του περί 225 ευρώ το μήνα. Λόγω της αναδρομικότητας του μισθολογίου θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 2700 ευρώ.

Εκτιμούμενη απώλεια το πρώτο έτος περί τα 5400 ευρώ. Τα παραπάνω, δείχνουν ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή,θα πρέπει να προχωρήσει σε διορθωτκές παρεμβάσεις για να διασφαλίσει την δέσμευσή της «για την μη απώλεια έστω και ένα ευρώ.»

Δημοφιλή