Τι ζητάει ο Κυριάκος από τη βάση του κόμματος

Τι ζητάει ο Κυριάκος από τη βάση του κόμματος
AURORE BELOT/AFP/Getty Images
AURORE BELOT/AFP/Getty Images
AURORE BELOT via Getty Images

Με όχημα το σύνθημα που χρησιμοποίησε στη ΔΕΘ «Οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τα μέλη του κόμματος να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμά του, αλλά και τις βασικές αρχές του σχεδίου που παρουσίασε και περιλαμβάνει τις προτεραιότητες του κυβερνητικού του προγράμματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι αποφάσισε να απευθυνθεί προσωπικά σε κάθε ένα από τα μέλη της ΝΔ στέλνοντάς τους μια επιστολή υπό τον τίτλο «Τι ζητώ από σένα», με την οποία τους καλεί να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια ενίσχυσης του πολιτικού λόγου του κόμματος και να συμβάλουν στην μετάδοση του οράματος για έξοδο από την κρίση, όπως το παρουσίασε ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη.

Αφού τους υπενθυμίζει τις τρεις βασικές προτεραιότητες για νέες δουλειές, μείωση των φορολογικών βαρών και την ανάγκη στήριξης των νέων και των αδύναμων, ο πρόεδρος της ΝΔ τους ζητάει να σταθούν στο πλευρό του και να δουλέψουν σκληρά για τον κοινό σκοπό, για να γράψουν – όπως αναφέρει χαρακτηριστικά – τη δική τους ιστορία.

Πρόκειται ουσιαστικά για την επόμενη κίνηση του κ. Μητσοτάκη – αυτή τη φορά προς τα απλά μέλη της βάσης – μετά το μήνυμα συσπείρωσης και συστράτευσης που θέλησε να περάσει, με τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε πριν από την άνοδο στη ΔΕΘ με τους πρώην Πρωθυπουργούς Κώστα Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά.

Με αυτή του την κίνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να θέσει όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ σε διάταξη μάχης από τη μια και ενεργό κομμάτι της αντιπολιτευτικού λόγου του κόμματος από την άλλη, σε μια συγκυρία όπου η ηγεσία της ΝΔ ασκεί ασφυκτικό πρέσινγκ στην κυβέρνηση με αιχμή τα λάθη, τις παραλείψεις και την αδυναμία διαχείρισης σημαντικών θεμάτων, από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η απόφαση της οδού Πειραιώς να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με την υπερψήφιση νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκυβέρνησης, που σε πολλές περιπτώσεις πέρασαν από τη Βουλή με τις ψήφους της αντιπολίτευσης «διασώζοντας» την… δεδηλωμένη, από τη στιγμή που – εκ του ασφαλούς – ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Πάνου Καμμένου, διαχώριζε τη θέση του και καταψήφιζε.

Δημοφιλή