Δεν θέλετε με τίποτα να δείτε αυτόν τον τετραψήφιο κωδικό πάνω στην κάρτα επιβίβασής σας

Δεν θέλετε με τίποτα να δείτε αυτόν τον τετραψήφιο κωδικό πάνω στην κάρτα επιβίβασής σας
Brian Jackson / Alamy

Πολλές φορές τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο είναι τόσο ισχυρά, που απαιτείται χρόνος και υπομονή, ειδικά σε ορισμένες χώρες. Αν έχετε αυτόν τον κωδικό στην κάρτα επιβίβασής σας, τότε να ξέρετε ότι είστε ήδη στόχος της ασφάλειας του αεροδρομίου.

Ο κωδικός «ssss» που βρίσκεται ορισμένες φορές στην κάρτα επιβίβασης σε πτήσης που γίνονται εντός των ΗΠΑ ή προς τις ΗΠΑ, σημαίνει ότι για κάποιο λόγο, έχετε τα μάτια της ασφάλειας στραμμένα πάνω σας.

Όπως αναφέρει το Business Insider, ο κωδικός αυτό σημαίνει «Secondary Security Screening Selection», (Επιλογή ελέγχου ασφαλείας δευτέρου βαθμού) και μεταφράζεται σε 10 με 30 λεπτά επιπλέον έλεγχο που μπορεί να περιέχει το ψάξιμο της τσάντας σας, το σωματικό έλεγχο και τις επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με το ταξίδι σας. Φυσικά, αν δεν προκύψει κάτι περίεργο μέσα από την διαδικασία ελέγχου, θα επιβιβαστείτε κανονικά στην πτήση σας.

Αν και συνήθως ο κωδικός τυπώνεται στην κάρτα επιβίβασης όσων βρίσκονται στην λίστα του FBI σχετικά με την τρομοκρατία, συχνά η επιλογή είναι τυχαία. Μπορεί να σας εμφανιστεί επειδή κλείσατε το εισιτήριό σας τελευταία στιγμή ή έχετε κλείσει εισιτήριο χωρίς επιστροφή για μία χώρα υψηλού κινδύνου.