Γεννηματά σε Αλιβιζάτο: «Αποφασίστε τη δικαδικασία. Δεν δικαιολογούνται συζητήσεις και καθυστερήσεις»

Γεννηματά σε Αλιβιζάτο: «Αποφασίστε τη δικαδικασία. Δεν δικαιολογούνται συζητήσεις και καθυστερήσεις»
(Photo by George Panagakis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
(Photo by George Panagakis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
Pacific Press via Getty Images

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε στην επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος για μετάθεση κατά έναν μήνα των εκλογών για τον υπό σύσταση νέο ενιαίο πολιτικό φορέα, ώστε να ολοκληρωθούν οι συνεννοήσεις με τις εταιρείες που θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση του εγχειρήματος.

Η κ. Γεννηματά δεν συμφωνεί ότι συντρέχει λόγος καθυστέρησης, ενώ διαφωνεί με τη σύγκληση σύσκεψης όλων των υποψηφίων που προτείνει ο κ. Αλιβιζάτος με το επιχείρημα ότι η Επιτροπή που προεδρεύει έχει αρμοδιότητα μόνο τα διαδικαστικά, ενώ στο εγχείρημα εμπλέκονται κόμματα που δεν εκπροσωπούνται από υποψήφιους.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει έκπληξη για τη δημοσιότητα που έχει πάρει το ζήτημα και τονίζει ότι δεν θεωρεί πως προκύπτει λόγος αναβολής των εκλογών από την ορθή ανάγνωση των επιστολών των τριών μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

«Θέμα αναβολής των εκλογών έχει θέσει μόνο η Vodafone που η προσφορά της σε κάθε περίπτωση είναι απαγορευτική. Δεν τεκμηριώνεται από πουθενά η ανάγκη αναβολής των εκλογών. Αντίθετα, πολιτικά η παράταση της εσωστρέφειας δημιουργεί κινδύνους», τονίζει η κ. Γεννηματά και ζητάει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ενεργειών και πρωτοβουλιών και να διερευνηθούν οι πρόσφορες και αναγκαίες λύσεις.

Επίσης θεωρεί ενδεικτικό των κατάλογο των εταιρειών που μπορεί να συνδράμουν στην τεχνική υποστήριξη του εγχειρήματος και εκτιμά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξανασυζητηθεί θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας αφού οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δηλώνουν ότι δεν μπορούν να διασφαλίσουν τη φερεγγυότητά της.

Δημοφιλή