Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Πολιτικές ευθύνες Κουρουμπλή για τη ρύπανση «βλέπει» το 53%

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Πολιτικές ευθύνες Κουρουμπλή για τη ρύπανση «βλέπει» το 53%
Theodore Manolopoulos / SOOC

Πολιτικές ευθύνες στον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τη ρύπανση του Σαρωνικού, «βλέπουν» πάνω από τους μισούς πολίτες (συγκεκριμένα το 53,5%) σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Επίσης θεωρούν πως ο αρμόδιος υπουργός θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Σε αντίστιξη, το 31,5% θεωρεί πως έπραξε τα δέοντα. Αρνητικό είναι το ισοζύγιο και για τις επενδύσεις, καθώς το 75,5% θεωρεί πως δεν υπάρχει ευνοϊκό περιβάλλον στη χώρα για την επιχειρηματικότητα.

Μειώθηκε η διαφορά

Όσο για την πρόθεση ψήφου, παραμένει ευρεία η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αν και μειώθηκε από τον Ιούνιο του 2017, που έγινε η προηγούμενη δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% (έναντι 33% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (από 15%), 7,5% σημειώνει η ΔΗΣΥ (από 6%), 7% η ΧΑ (σταθερό ποσοστό), 6,5% καταγράφει το ΚΚΕ (έναντι 7,5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), 2% η Ένωση Κεντρώων (από 2,5%) 2% οι ΑΝΕΛ (σταθερό), 1% Το Ποτάμι (από 2%) «άλλο κόμμα» δηλώνει το 8,5% των ερωτηθέντων, ενώ 16,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Σχετικά με την πρόσφατη παρουσία των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, τα ευρήματα της έρευνας γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στο ερώτημα «ποιος σας έπεισε από τις εξαγγελίες του», ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 6%, ενώ ο κ. Μητσοτάκης 19,5%. Πάντως αξιοσημείωτα είναι και τα ποσοστά της απάντησης «δεν τον παρακολούθησα», με τον πρωθυπουργό να συγκεντρώνει το 47,5% και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 41,5%.

Στη γενική ερώτηση αν τα πράγματα πηγαίνουν σωστά, το 80% απαντά αρνητικά.

Κεντροαριστερά

Τέλος, όσον αφορά στο «μέτωπο» της Κεντροαριστεράς και την εκλογική διαδικασία για τον νέο φορέα, η μέτρηση του ΠΑΜΑΚ αποτυπώνει προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προηγείται των ανθυποψηφίων της στη δημοτικότητα με 56% και ακολουθούν ο Στ. Θεοδωράκης με 53%, ο Γ. Καμίνης με 51% ο Γ. Μανιάτης με 43% και πιο πίσω Ν. Ανδρουλάκης και Γ. Ραγκούσης με 40% και 32,5% αντίστοιχα. Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται και ποσοτικά, καθώς στο ερώτημα «εσείς προσωπικά ποιον θα θέλατε για επικεφαλής του νέου φορέα» οι απαντήσεις έχουν ως εξής: Φ. Γεννηματά 24%, Γ. Καμίνης 16% , Στ. Θεοδωράκης 15%, Γ. Ραγκούσης 8,5% και τέλος Γ. Μανιάτης 8%. Αξιοσημείωτο είναι πως το 58% δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις εξελίξεις στον χώρο.

Δημοφιλή