Τσίπρας: Η ΝΔ μας προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας

Τσίπρας: Η ΝΔ μας προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας

«Η σπουδή της ηγεσίας της ΝΔ να προεξοφλήσει τα αποτελέσματα των ερευνών, μοιάζει με επιχείρηση παρέμβασης και επηρεασμού της δικαστικής κρίσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη δικαστική υπόθεση για το πλοίο «Noor 1».

«Θα ομολογούσα ευθαρσώς πως η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη μας προσφέρει αντιπολίτευση των ονείρων μας ακραίο πολιτικό λόγο που κινείται διαρκώς στα όρια του παροξυσμού χωρίς στρατηγική με θέσεις που δεν κρύβουν και με διαρκείς επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη ΝΔ. .

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύεστε», πρόσθεσε «έχει να κάνει πολλές φορές με την εξυπηρέτηση συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών. Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο που η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα έχει διαρραγεί».

«Ο κ. Μητσοτάκης πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας»

«Ο κ. Μητσοτάκης δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας και από εκεί πηγάζει και το άγχος πέρα από το κόστος για την οικονομία», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι και η σημερινή συζήτηση δεν είναι παρά ένα ακόμη σύμπτωμα αυτής της πολιτικής.

Σημείωσε ότι το πιο ενδιαφέρον είναι ότι στην πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ αναφέρει ότι ο κ. Καμμένος και κατ΄επέκταση η κυβέρνηση στοχοποιεί έναν επιχειρηματία προκειμένου να εξοντώσει πολιτικά τον κ. Μητσοτάκη. «Πράγματι είναι λίγο περίεργη ομολογία αυτή», σχολίασε ο κ. Τσίπρας, θέτοντας το ερώτημα για ποιον λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση με τόσο κραυγαλέο τρόπο να ομολογεί ότι η δήθεν στοχοποίηση ενός επιχειρηματία εξοντώνει πολιτικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ποιος είναι αυτός ο άρρηκτος δεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία, όποιος και να 'ναι αυτός, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;», συνέχισε, ρωτώντας τον κ. Μητσοτάκη γιατί φοβάται να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτόν τον επιχειρηματία. «Ο εν λόγω επιχειρηματίας του οποίου αποφεύγετε να αναφέρετε το όνομά του, είναι ο κ. Μαρινάκης», είπε και τόνισε ότι τον κ. Μαρινάκη, όπως και κάθε επιχειρηματία που έχει εκκρεμείς υποθέσεις με την δικαιοσύνη, δεν είναι δουλειά των κομμάτων ούτε να παρεμβαίνουν, ούτε να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, είτε την ενοχή, είτε την αθωότητα. «Προς τι λοιπόν αυτός ο ζήλος και η πρεμούρα από πλευράς σας να αναδείξετε ότι τάχα στοχοποιεί η κυβέρνηση τον εν λόγω επιχειρηματία και ότι ο λόγος είναι για να εξοντώσει πολιτικά τον κ. Μητσοτάκη;», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση ούτε ενοχοποίησε, ούτε στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη παρά μονάδα στωικά και θεσμικά αναμένει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Εσείς γιατί επισπεύδετε; Μήπως δεν έχετε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της; Εμείς ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες, ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις. Άλλοι μολύνουν τη δημόσια ζωή με αθλιότητες», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατηγόρησε δε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα με τρόπο που δεν ταιριάζει στην παράταξη και ότι κατηγορεί υπουργό της σημερινής κυβέρνησης γιατί εκλήθη από ένα κατάδικο για να του δώσει πληροφορίες για έγκλημα και εκείνος τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη. «Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό από την Δικαιοσύνη;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Η αντιπολίτευση προεξοφλεί την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για ένα συγκεκριμένο επιχειρηματία. Γιατί άραγε μια ενδεχόμενη καταδίκη την αφορά;».

Ο κ.Τσίπρας έκανε αναφορά και στο site της εφημερίδας Παραπολιτικά λέγοντας ότι στοχοποίησε τον κ. Κουρουμπλή με ένα πλαστό βίντεο και τον εμφανίζει δήθεν να χορεύει στην γιορτή του πλοιοκτήτη Κουντούρη και τόνισε ότι ακόμη και αν ήθελε κάποιος να καταλογίζει κάτι στον υπουργό Ναυτιλίας τον έκανε τώρα πιο συμπαθή.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από το πρόγραμμα και την μνημονιακή επιτροπεία «σε πείσμα της ΝΔ και του Τύπου που την στηρίζει», προτρέποντας τη ΝΔ να συνεχίσει έτσι να μην κρύβει την ιδεολογία της γιατί με αυτό τον τρόπο φαίνονται και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί.

«Μείγμα FdP και AfD η πολιτική σας»

Σχολίασε ότι «η ιδεολογία που σήμερα πρεσβεύει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη είναι ένα μείγμα πολιτικής που έκανε χθες ολόκληρη την Ευρώπη να προβληματιστεί πολύ. Ένα μείγμα FDP και AFD μαζί».

Παρότρυνε τη ΝΔ να συνεχίσει να μην κρύβει την ιδεολογία της, «διότι γίνονται ευδιάκριτα, φανερά και τα κοινωνικά συμφέροντα που εκπροσωπείτε και φαίνεται και η κάθετη διαχωριστική γραμμή που τέμνει το πολιτικό σύστημα στα δύο. Τόνισε ότι η κυβέρνηση μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες αναγκάστηκε και πήρε δύσκολες αποφάσεις, αλλά έκανε ότι περνά από το χέρι της για να προστατεύσει την κοινωνική πλειοψηφία και να αμβλύνει τις συνέπειες στο κοινωνικό σώμα.

ΝΔ: «Όμηρος του κ. Καμμένου, ο κ. Τσίπρας»

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα όμηρο του κ Καμμένου.

«Ο κ. Τσίπρας με την σημερινή αμήχανη εμφάνισή του αποδείχτηκε ότι είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός. Όμηρος του κ. Καμμένου. Εκτός τόπου και χρόνου, έφτασε στο σημείο - πάνω στον ενθουσιασμό του - να δικαιολογήσει ακόμη και τον κ. Κουρουμπλή για τις τραγικές ευθύνες του στη διαχείριση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου. Η αγάπη του για την καρέκλα είναι τέτοια που υπερασπίζεται, χωρίς καμία ντροπή, Υπουργούς που μιλάνε με ισοβίτες. Όποιος είδε σήμερα το παραλήρημα του κ. Καμμένου έβγαλε τα συμπεράσματά του γιατί δεν μπορεί να είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δημοφιλή