Τρία βίντεο επιστρατεύουν το χιούμορ για να δείξουν ότι δεν υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα για τον βιασμό

Τρία βίντεο επιστρατεύουν το χιούμορ για να δείξουν ότι δεν υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα για τον βιασμό
YOUTUBE

Όσο ακόμα υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει «σεξ με συναίνεση», κι εμείς δεν θα σταματήσουμε να το εξηγούμε.

Τώρα, το It's on Us, ένα κίνημα που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στις σεξουαλικές επιθέσεις, δημιούργησε μία καμπάνια με τρία διαφορετικά βίντεο που προσπαθούν να δείξουν με ακραίο και χιουμοριστικό τρόπο πόσο παράλογα είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι θύτες των σεξουαλικών επιθέσεων για να δικαιολογήσουν την πράξη τους.

Μία τούρτα, στην οποία είναι αδύνατο να αντισταθείς, δύο γυναίκες που δεν μπορούν να μην αγγίξουν ένα άγαλμα που βρίσκεται σε μουσείο και μία γυναίκα που μπαίνει σε ένα κατάστημα με είδη μπάνιου και ουρεί στις τουαλέτες με την δικαιολογία ότι ήταν εκεί μπροστά της και δεν μπορούσε να αντισταθεί σε μία φυσική της ανάγκη, συνθέτουν τα τρία αυτά καυστικά βίντεο.

Και μπορεί τα βίντεο να είναι χιουμοριστικά, αλλά καταφέρνουν να περάσουν έντονα το μήνυμα, ότι δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί την σεξουαλική παρενόχληση ή τον βιασμό. Επιχειρήματα όπως «η γυναίκα έδινε δικαιώματα» ή «άντρας είμαι και δεν μπορούσα να αντισταθώ, όχι μόνο δεν είναι λογικά, αλλά θα πρέπει να καταρρίπτονται άμεσα.