Τι μπορεί να φέρει μία οπτική ίνα στη ζωή μας;

Τι μπορεί να φέρει μία οπτική ίνα στη ζωή μας;
Getty Images/iStockphoto

Έρευνες έχουν δείξει ότι το αργό internet είναι ένα από τα τρία πράγματα που εξοργίζουν περισσότερο τους Έλληνες. Μέχρι χθες. Γιατί η WIND, με το τριετές επενδυτικό της πλάνο στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας και με τη δημιουργία ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών δεν υπόσχεται απλά υπερ-υψηλές ταχύτητες, αλλά μία γνήσια ψηφιακή επανάσταση.

Η οπτική ίνα στην πόρτα σας

Καθίστε αναπαυτικά. Θα σας συστήσουμε τις οπτικές ίνες. Ένα πολύ λεπτό καλώδιο σύγχρονης τεχνολογίας, μετεξέλιξη του καλωδίου χαλκού, το οποίο όχι μόνο επιτρέπει πολύ υψηλές και σταθερές ταχύτητες στο internet, αλλά ανταποκρίνεται πλήρως και στις πιο απαιτητικές ανάγκες του σπιτιού ή της επιχείρησής σας, μέσα από ένα εξειδικευμένο προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί διεξοδικά για την νέα πραγματικότητα που έρχεται και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Κι όλα αυτά μέσα από το τριετές επενδυτικό πλάνο της WIND που έχει εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και θα καλύπτει μέχρι και 500 χιλιάδες γραμμές ανά την Ελλάδα, οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και την πόρτα του σπιτιού σας! Ναι καλά διαβάσατε. Οι διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών, μέρος του πενταετούς επενδυτικού πλάνου 500 εκ. ευρώ της WIND Ελλάς, υπόσχονται, μάλιστα, ταχύτητες που θα αγγίζουν το 1 Gbps.

New Era από την Καλαμάτα

Την νέα τεχνολογική εποχή θα δοκιμάσουν πρώτοι οι κάτοικοι της Καλαμάτας, όπου το προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί το δίκτυο οπτικών ινών της WIND και θα δοκιμαστεί πιλοτικά η νέα τεχνολογία, προτού «μετακομίσει» σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας.

Ήδη στον χάρτη έχουν προστεθεί η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και το Ηράκλειο, με τα έργα για τα δίκτυα νέας γενιάς NGA (Next Generation Access) να έχουν ξεκινήσει στη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τη Δυτική Αττική.

Ο Flash στο σαλόνι σου

Ξεχάστε όσα ξέρατε για την εμπειρία του Internet μέσα στο σπίτι σας. Με το νέο δίκτυο οπτικών ινών, μπορείτε να δείτε την αγαπημένη σας ταινία σε video streaming με ποιότητα και ταχύτητα που δεν έχετε ξαναζήσει. Πείτε αντίο στα ενοχλητικά «διαλείμματα» και στα παρατεταμένα F5 που μάταια προσπαθούσαν να διορθώσουν την κατάσταση.

Αντιθέτως, ήρθε η ώρα για ένα Ctrl-Alt-Del στην οικιακή σας ψυχαγωγία, όπου τα video games μετατρέπονται ξανά σε μία ξεχωριστή εμπειρία και οι μάχες με τους συμπαίκτες σας αποκτούν την χαμένη τους αίγλη. Με τις ταχύτητες, μάλιστα, της νέας εποχής οι συνομιλητές σας από την άλλη άκρη της γης θα σας ακούν και θα ανταποκρίνονται σαν να βρίσκονται στη διπλανή θέση του καναπέ σας.

Και επειδή το Download είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας κάθε Έλληνα που σέβεται τον εαυτό του, η νέα εποχή της WIND σας χαρίζει τη δυνατότητα να ζείτε μέσα σε λίγα λεπτά τη μαγεία του Hollywood από την άνεση του σπιτιού σας, μακριά από τις χρονοβόρες διαδικασίες του παρελθόντος.

Με τις νέες ταχύτητες, μάλιστα, μέχρι να περάσουν τα 2,5 λεπτά(!) για να κατέβει η επόμενη ταινία καταδίωξης, προλαβαίνετε να ανεβάσετε το video από τα χθεσινά γενέθλια στο Facebook και να ανανεώσετε τα stories σας στο instagram. Ίσως και να αλλάξετε τη φωτογραφία του προφίλ σας. Η νέα εποχή, άλλωστε, φέρνει ανανέωση. Και χαμόγελα.

Kείμενο: Ευθύμης Σαββάκης

Δημοφιλή