ΗΠΑ: «Πλοίο φάντασμα» με κούκλες μανεκέν επέζησε από τον τυφώνα «Ίρμα» και ξεβράστηκε σε ακτή

ΗΠΑ: «Πλοίο φάντασμα» με κούκλες μανεκέν επέζησε από τον τυφώνα «Ίρμα» και ξεβράστηκε σε ακτή
USA Today

Ο τυφώνας «Ίρμα» άφησε τα σημάδια του στις περιοχές που έπληξε- και, στην περίπτωση ενός περίεργου ιστιοφόρου, δημιούργησε και μυστήρια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της USA Today, το 15 μέτρων σκάφος εντοπίστηκε το πρωί της προηγούμενης Τρίτης εγκαταλελειμμένο σε μια παραλία της Φλόριντα (Melbourne Beach) από έναν περαστικό. Οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για δημόσιο κίνδυνο και πρέπει να απομακρυνθεί, ωστόσο θεωρείται ότι θα χρειαστούν δύο μήνες, λόγω του μεγέθους του- ενώ το κόστος της απομάκρυνσης είναι άγνωστο.

Η όλη υπόθεση έχει προσελκύσει ενδιαφέρον, λόγω του περίεργου χαρακτήρα της: Τα ηλεκτρονικά του ιστιοπλοϊκού έχουν αφαιρεθεί (κατά πάσα πιθανότητα από περαστικούς «λεηλατητές»), ενώ σε αυτό βρέθηκαν και δύο...κούκλες μανεκέν, ο σκοπός των οποίων παραμένει άγνωστος. Επίσης, τα ερωτηματικά γύρω από το «Cuki» (όπως ονομάζεται το σκάφος) είναι πολλά: Ήταν όντως ο τυφώνας που το έβγαλε στη θάλασσα; Υπήρχαν επιβαίνοντες; Ποιος έγραψε «ΟΚ» στο κύτος;

Σύμφωνα με τα αρχεία της αμερικανικής ακτοφυλακής, το σκάφος είχε φτιαχτεί το 1974, και είναι καταχωρημένο ως ιδιοκτησία κάποιου στο Κη Ουέστ.

Δημοφιλή