Ακόμα μία δύσκολη νύχτα για τη Σαμοθράκη. Μεγάλες οι καταστροφές

Ακόμα μία δύσκολη νύχτα για τη Σαμοθράκη. Μεγάλες οι καταστροφές
Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου
eevros

Μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας της Σαμοθράκη, οι κάτοικοι του νησιού μετρούν τις πληγές τους, καθώς μπορεί η βροχή να έχει σταματήσει και η κατάσταση να είναι σταθερή αυτή τη στιγμή, ωστόσο οι ζημιές είναι πολλές και σοβαρές.

Σε επικοινωνία που είχε η HuffPost Greece με την Πυροσβεστική, η υπηρεσία ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 18 αντλήσεις νερού, μία κοπή δέντρου, ενώ τις τελευταίες ώρες καταβάλλονται προσπάθειες να καθαριστεί το Κέντρο Υγείας του νησιού από τις λάσπες, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι. Επιπλέον, υπάρχουν μεγάλες βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας, ο δήμαρχος Σαμοθράκης σύστηνε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. «Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγεται το πέρασμα από το ρέμα “Πλατιά”» αναφερόταν σχετικά.

Σε δημοσίευμα του e-evros.gr γίνεται λόγος για «βιβλική» καταστροφή, ενώ- όπως αναφέρεται- στο νησί μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Καπάκη και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε, καθώς και στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μεγαλύτερα προβλήματα συναντώνται στη Χώρα, ενώ το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το βράδυ της Δευτέρας το νησί είχε «κοπεί» στα δύο, αφού είχε διακοπεί η κυκλοφορία προς Λάκκωμα, ενώ είχαν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας. Επίσης, πλημμύρισαν σπίτια στη Χώρα, ενώ παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια.

Όπως αναφέρει το Thestival.gr, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τέσσερα άτομα από αυτοκίνητο σε ρέμα στην Κακιά Μεριά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βροχόπτωση ξεπέρασε τα 210 χιλιοστά. Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία είναι αδύνατη και μέσω κινητών τηλεφώνων.

Με απόφαση του δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη όλα τα σχολεία του νησιού, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι έντονες καταιγίδες θα συνεχιστούν στο νησί.

Δημοφιλή