Η συμμορία των... crazy drivers. Πειραγμένες μοτοσικλέτες και ληστείες σε 1,5 λεπτό

Η συμμορία των... crazy drivers. Πειραγμένες μοτοσικλέτες και ληστείες σε 1,5 λεπτό
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINNISI

“Πειραγμένες” μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αγώνες ταχύτητας είχαν κάποια από τα μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής για περίπου 200 ληστείες στην Αττική και σε άλλους νομούς.

Η Αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τα δύο αρχηγικά μέλη, ηλικίας 52 και 48 ετών, ενώ ένα ακόμη μέλος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 32χρονος επαγγελματίας αθλητής αγώνων ταχύτητας, με διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο 48χρονος, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συμμορία δρούσε τουλάχιστον από τα μέσα του 2015. Κάποια από τα μέλη της έγιναν φίλοι μέσα στις φυλακές, όπου εξέτισαν ποινές για διάφορα εγκλήματα του παρελθόντος.

Στις “επιδρομές” τους σε καταστήματα δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν στον αέρα για εκφοβισμό. Ήταν καλά οργανωμένοι και “χτυπούσαν” τους στόχους τους (πρακτορεία ΟΠΑΠ, ΕΛ.ΤΑ., σούπερ μάρκετ) μέσα σε μόλις ενάμιση λεπτό.

Ως «ορμητήριό» τους, χρησιμοποιούσαν αποθήκη και παρκινγκ σε περιοχή του Πειραιά, όπου συγκεντρώνονταν πριν και μετά από κάθε ενέργειά τους. Τα μέρη αυτά τα χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα ως κρησφύγετα και «καβάτζες», αφού εκεί απέκρυπταν μοτοσικλέτες, οπλισμό και τα «επιχειρησιακά» τους ρούχα.

Σε κάθε ληστεία δρούσαν με διαφορετική σύνθεση χρησιμοποιώντας δίκυκλες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν φορτηγά οχήματα, όπου φόρτωναν τις μοτοσικλέτες μέχρι να προσεγγίσουν το σημείο της ληστείας.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών εισέρχονταν στα καταστήματα με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, συνήθως φορώντας κράνη, ενώ φορούσαν πάντοτε μακρυμάνικα μπουφάν ή φούτερ, γάντια, μακριά παντελόνια, κουκούλες τύπου full face και γυαλιά ηλίου εσωτερικά του κράνους, για να μην είναι δυνατή η αναγνώριση τους.

Έφεραν όλοι όπλα χειρός (πιστόλι- περίστροφο), ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πολεμικό τυφέκιο, γεγονός που καταδεικνύει το βαθμό της προετοιμασίας καθώς και την επικινδυνότητα της εγκληματικής τους δράσης. Ενδεικτικό του οργανωμένου τρόπου και του μεθοδικού σχεδιασμού των ληστειών αποτελεί το γεγονός ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων διέπρατταν τις ληστείες σε πολύ σύντομο χρόνο, που δεν υπερέβαινε το 1,5 λεπτό.

Δημοφιλή