Τι λέει η Φυσική για όσα έγιναν στο Game of Thrones; Ο Neil deGrasse Tyson δίνει την επιστημονική του γνώμη

Τι λέει η Φυσική για όσα έγιναν στο Game of Thrones; Ο Neil deGrasse Tyson δίνει την επιστημονική του γνώμη
HBO/ GETTY IMAGES

Το τέλος της έβδομης σεζόν του Game of Thrones μας άφησε με πολλά ερωτηματικά και απορίες. Ήταν αντικειμενικά μία γρήγορη σεζόν, με τα γεγονότα να διαδέχονται το ένα το άλλο, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στη σειρά. Πολλοί, μάλιστα, ήταν εκείνοι που είπαν ότι αυτή η σεζόν έγινε αποκλειστικά και μόνο για να ικανοποιήσει τους θεατές και το σενάριο είχε αρκετές τρύπες.

Οι χαρακτήρες ταξίδευαν από το ένα μέρος στο άλλο, λες και διακτινίζονταν, οι σκηνές ήταν απότομες (αν και είχαν ζουμί) και μερικά πράγματα δεν έβγαζαν καθόλου νόημα, όπως για παράδειγμα «Γιατί ο Bran δεν λέει σε όλους τι ακριβώς συμβαίνει, και αναλώνεται σε ανοησίες;;;».

Φυσικά, δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε βρει τρύπες στο σενάριο. Ανάμεσα στους fan του Game of Thrones που έχουν διάφορες απορίες είναι και ο διάσημος αστροφυσικός, Neil deGrasse Tyson, ο οποίος εξέφρασε τις απορίες και έκανε τις παρατηρήσεις του μέσω Twitter, για το Game of Thrones.

Αρχικά, αναφέρθηκε σε εκείνη την σκηνή με τους white walkers να βγάζουν τον δράκο από την παγωμένη λίμνη χρησιμοποιώντας τεράστιες αλυσίδες. Ενώ, όλοι εμείς αναρωτηθήκαμε «πού βρήκαν αυτές τις αλυσίδες;», ο Neil deGrasse Tyson ως αστροφυσικός παράβλεψε το παράλογο της υπόθεσης και σχολίασε ότι από άποψη φυσικής, οι αλυσίδες πρέπει να είναι τεντωμένες και όχι να λυγίζουν πάνω στους λόφους.

Σειρά είχαν οι ίδιοι οι δράκοι, αλλά αυτή την φορά το σχόλιό του ήταν θετικό. Για την ακρίβεια, επιβράβευσε τους δημιουργούς για τη σωστή αναλογία φτερών και βάρους σώματος.

Μάλιστα το συνέκρινε με το λάθος στα φτερά που έχουν οι άγγελοι της Αναγέννησης, των οποία τα φτερά είναι άχρηστα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το πιο σημαντικό σχόλιο, όμως, που έκανε ο Tyson, έχει να κάνει με την μπλε φωτιά που βγάζει ο Viserion, μετά τη μετάλλαξή του.

Είναι φωτιά;

Είναι πάγος;

Ό,τι κι αν είναι, ο Tyson πιστεύει ότι η φωτιά του Μπλε Δράκου μπορεί να είναι τουλάχιστον τρεις φορές πιο καυτή από εκείνη του Κόκκινου Δράκου.

Εντάξει, φυσικοί δεν είμαστε, αλλά καταλαβαίνουμε ότι αν κάτι τέτοιο ισχύει, ο Viserion θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα!