Πρόταση στον Σόιμπλε να αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Bundestag

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
SCHAUBLE
Florian Gaertner via Getty Images
Εκτύπωση

Πρόταση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών και να γίνει Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου υπέβαλε η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που επικαλούνται γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την BILD, η κ. Μέρκελ παρακάλεσε τον κ. Σόιμπλε να αναλάβει την προεδρία της Βουλής, η οποία, λόγω της εισόδου της AfD, θα έχει μεγαλύτερη σημασία απ' ό,τι συνήθως. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, ένας από τους πιθανούς εταίρους σ' έναν κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, έχουν δηλώσει πως θέλουν τη θέση του υπουργού Οικονομικών σε οποιαδήποτε κυβέρνηση στηρίξουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Σόιμπλε «έχει ήδη δείξει σημάδια προθυμίας» προς την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU). Ειδικότερα, ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU της Μέρκελ, σε ανακοίνωση αναφέρει πως ο κ. Σόιμπλε έχει συμφωνήσει.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε να είναι υποψήφιος για την θέση» τόνισε ο Γερμανός πολιτικός.

Την ίδια στιγμή, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.