Διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία του ναυτικού στην Καλλιθέα. Το πτώμα είχε βρεθεί σε καταψύκτη

Διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία του ναυτικού στην Καλλιθέα. Το πτώμα είχε βρεθεί σε καταψύκτη
Eurokinissi/Αρχείου

Στις 12 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεχιστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη για τη δολοφονία του 63χρονου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί, τον Ιανουάριο του 2016, μέσα σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Κατηγορούμενη για τη δολοφονία του ναυτικού είναι η 50χρονη πρώην σύζυγός του, πολίτης Βουλγαρίας, μία 27χρονη συμπατριώτισσά της καθώς και ένας Ρουμάνος πολίτης που φέρεται να «προσελήφθη» ως εκτελεστής.

Το έγκλημα σύμφωνα με την δικογραφία, έγινε τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμα που έμενε η 50χρονη με τον ανήλικο γιο που έχει από το γάμο της με το θύμα. Ωστόσο το πτώμα του 63χρονου βρέθηκε τυχαία έναν χρόνο μετά, όταν δικαστικός επιμελητής μπήκε στο σπίτι για εξωστική διαδικασία.

Αρχικά η 27χρονη είχε παραδεχθεί στους αστυνομικούς πως αυτή είχε βοηθήσει την φίλη της να βρει τον «εκτελεστή» και είχε περιγράψει τη σκηνή του εγκλήματος, στη συνέχεια όμως αναίρεσε όσα υποστήριξε ενώ αρνήθηκε και την παρουσία της στον χώρο του εγκλήματος.

Κατά τη δικογραφία, η 50χρονη φέρεται να είχε καλέσει στο σπίτι της τον 63χρονο για να δει το παιδί τους. Εκεί περίμεναν το ναυτικό και οι συνεργοί της οι οποίοι αφού πιθανότατα τον ανάγκασαν να πιει αλκοόλ, στο οποίο είχαν ρίξει αγχολυτικά-υπνωτικά σκευάσματα, τον χτύπησαν στο κεφάλι και τον έδεσαν χειροπόδαρα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του Κοκκίνη δεν προήλθε από το χτύπημα αλλά από ασφυξία καθώς οι δράστες κάλυψαν το κεφάλι του θύματος με πανί και μονωτική ταινία και τον έκλεισαν στον καταψύκτη.

Η 50χρονη σύμφωνα με τις αρχές αμέσως μετά το έγκλημα πήγε, στις 7 Ιανουαρίου 2015, στην πατρίδα της με τον γιο της έχοντας μαζί της μεγάλο χρηματικό ποσό. Θύτης και θύμα βρίσκονταν σε χρόνια δικαστική αντιπαράθεση για την επιμέλεια του παιδιού με την κατηγορουμένη να την κερδίζει στην πατρίδα της υποστηρίζοντας ότι το θύμα κακοποιούσε σεξουαλικά το γιο του και να την χάνει στην Ελλάδα.

Η υπόθεση εκφωνήθηκε το πρωί στο Κακουργιοδικείο και διακόπηκε λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης.

Δημοφιλή