Όταν άνοιγαν τα φώτα στην Playboy Mansion: Η θρυλική έπαυλη του Hugh Hefner μέσα από 20 φωτογραφίες

Όταν άνοιγαν τα φώτα στην Playboy Mansion: Η θρυλική έπαυλη του Hugh Hefner μέσα από 20 φωτογραφίες

Ο ιδρυτής του Playboy, Hugh M. Hefner, ο άνθρωπος που έφερε την σεξουαλική επανάσταση τη δεκαετία του 1950 και έχτισε μια αυτοκρατορία από επαύλεις, κλαμπ, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές γράφοντας κυριολεκτικά ιστορία και επηρεάζοντας καθοριστικά της μελλοντικές γενιές, πέθανε την Πέμπτη 28/9, σε ηλικία 91 ετών.

Ο Hefner βοήθησε όσο κανείς στην εξάπλωση της σεξουαλικής κουλτούρας και στην απενοχοποίηση του σεξ, κάνοντάς το μόδα σε μια εποχή που η λέξη «έγκυος» απαγορευόταν να ακουστεί στην τηλεόραση.

Επίκεντρο των διάφορων δραστηριοτήτων του και του γενικότερου έργου του, ήταν πάντα η Playboy Mansion, η προσωπική του έπαυλη που με την πάροδο του χρόνου απέκτησε θρυλική υπόσταση χάρη στα διαβόητα πάρτυ που πραγματοποιούνταν εκεί κάθε εβδομάδα -αν όχι κάθε μέρα- και των διάσημων καλεσμένων που παρευρίσκονταν σε αυτά.

Όπως είχε πει σε μια από τις αξέχαστες, πλέον, ατάκες του «Το Playboy ιδρύθηκε προκειμένου να δείξει πως το σεξ αρέσει και στα καλά κορίτσια».

«Οι γυναίκες χωρίζονταν πάντα, παραδοσιακά, σε δύο κατηγορίες, αυτές που βάζαμε σε βάθρα και εκείνες που καταδικάζαμε ως πηγή κάθε σεξουαλικού πειρασμού και αμαρτίας», είχε πει κάποτε ο Hefner. «Αυτές είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, καθώς αμφότερες δίνουν στις γυναίκες έναν μη ανθρώπινο ρόλο. Το Playboy αντιτάχθηκε σε αυτές τις στρεβλές σεξουαλικές αξίες και, κάνοντάς το, βοήθησε τις γυναίκες να κατέβουν από τα βάθρα και να απολαύσουν τη φυσική του σεξουαλικότητα ακριβώς όπως και οι άντρες».

Σε μια άλλη δήλωσή του -η οποία παραμένει επίκαιρη μέχρι και σήμερα, αρκεί να κοιτάξετε γύρω σας, ο Hefner είχε πει: «Αν δεν ενθαρρύνεις τη δημόσια, υγιή σεξουαλική έκφραση, καταλήγεις με ανθυγιεινή σεξουαλική έκφραση στην προσωπική σου ζωή. Αν επιχειρήσεις να καταπιέσεις το σεξ στα βιβλία, τα περιοδικά, τις ταινίες, ακόμα και στις καθημερινές συζητήσεις, δεν βοηθάς στο να κάνεις το σεξ πιο προσωπικό, αλλά περισσότερο κρυμμένο. Κρατάς το σεξ στο σκοτάδι. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε (με το Playboy), ήταν να ανοίξουμε τα φώτα».

Και κάπως έτσι ήταν όταν άνοιγαν τα φώτα στην Playboy Mansion.

Playboy Mansion