Πέθανε ο ιδρυτής του Playboy, Hugh Hefner

Πέθανε ο ιδρυτής του Playboy, Hugh Hefner

O Hugh Hefner, ιδρυτής του Playboy και ο άνθρωπος που μαζί με τον Larry Flynt άλλαξαν για πάντα την αγορά του περιοδικού Τύπου πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Η σχετική ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο twitter: «Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Hugh Hefner πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη». Η ανάρτηση δε συνοδεύεται από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Hefner και μια από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποιούσε: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου».

Ο Hefner γεννήθηκε στο Ιλινόις και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και στην Σχολή του Ινστιτούτου Τέχνης της πόλης. Πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ αρχικά εργάσθηκε ως δημοσιογράφος του Esquire.

Έγινε διεθνώς γνωστός ως ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy και επικεφαλής της Playboy Enterprises ενώ απασχόλησε πολλές φορές τη δημοσιότητα για τον τρόπο ζωής που ακολουθούσε και φυσικά για τα θρυλικά πάρτι με τα «κουνελάκια» του Playboy. Πρόκειται επίσης όμως για έναν αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχος, με μια περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν ή ξεχνούν μέσα σε όλα τα άλλα, είναι πως ήταν επίσης ένας πολύ ενεργός πολιτικός ακτιβιστής με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο με δράσεις για πολλά κοινωνικά ζητήματα.

Ο Ηefner απέκτησε τέσσερα παιδιά μεταξύ των οποίων και η Christie Hefner η οποία διετέλεσε πρόεδρος της Playboy Enteprises έως το 2009 ενώ έκανε τέσσερις γάμους και ο τελευταίος -που διήρκεσε μέχρι το τέλος της ζωής του- ήταν με την αμερικανίδα Crystal Ηefner, η οποία είναι σήμερα 31 ετών και είχε αναδειχθεί Playmate για τον Δεκέμβριο του 2009.

Σε συνέντευξή του το 2003 στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ηefner δήλωσε πως εύχεται «να παραμείνει στην μνήμη των ανθρώπων ως κάποιος που είχε θετικό αντίκτυπο στην αλλαγή των σεξουαλικών αξιών της εποχής μας». «Και πιστεύω πως υπ’ αυτήν την έννοια το έχω επιτύχει», πρόσθετε.

Δημοφιλή