Olia Group: Η εταιρεία που έβαλε στο «χρυσό υγρό» του Ομήρου, πραγματικό χρυσό 24 καρατίων

Olia Group: Η εταιρεία που έβαλε στο «χρυσό υγρό» του Ομήρου, πραγματικό χρυσό 24 καρατίων
olia

Με έδρα την Θεσσαλονίκη, εταιρεία Olia Group δραστηριοποιείται από το 2012 με την παράγωγη και την πώληση αγνού παρθένου ελαιόλαδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η HuffPost Greece, μίλησε με τον ιδιοκτήτη του Olia Group, Θωμά Ιασωνίδη, σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, τι φταίει και η χώρα μας δεν είναι νούμερο ένα εξαγωγική δύναμη και, φυσικά, για το ελαιόλαδο με τον υγρό χρυσό, μία διαφορετική πρόταση της εταιρείας του.

Πώς ξεκίνησε η εταιρεία σας, Olia Group, την δραστηριότητά της και πότε;

Η εταιρεία μας ξεκίνησε το ταξίδι της το 2012. Αφορμή στάθηκε η καταγωγή της συζύγου μου που είναι από την Λακωνία σε συνδυασμό με το εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου στην περιοχή.

Δραστηριοποιήστε περισσότερο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;

Η OLIA GROUP έχει επενδύσει στην δημιουργία προϊόντων ποιότητας με στόχο τις αγορές του εξωτερικού. Έχει σαν αντικείμενο τον σχεδιασμό την τυποποίηση και την διάθεση προϊόντων ελιάς στις αγορές του εξωτερικού.

Ποιες δυσκολίες καλείται να αντιμετωπίσει ένας νέος επιχειρηματίας στην Ελλάδα;

Η επιχειρηματικότητα είναι ένα δύσκολο ταξίδι. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες δυστυχώς προέρχονται από την ίδια την χώρα μας μη στηρίζοντας επαρκώς τις επιχειρήσεις. Η μη σταθερή φορολογική πολιτική, η δυσκολία διασφάλισης πόρων, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, λειτουργούν σαν τροχοπέδη για οποιαδήποτε προσπάθεια. Πιστεύω ότι το περιβάλλον θα πρέπει να γίνει πιο φιλικό στον Έλληνα επιχειρηματία και να συμβάλλει στην σωστή καλλιέργεια επιχειρηματικής νοοτροπίας.

Η Ελλάδα έχει εξαιρετικό αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Παρ' ολ' αυτά, άλλες χώρες όπως είναι η Ιταλία και η Ισπανία είναι πιο δυνατές από εμάς στις εξαγωγές. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι η Ιταλία και η Ισπανία επενδύουν συστηματικά στην τυποποίηση και την εμπορία ελαιολάδου έχοντας κατορθώσει να κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά. Σε αντίθεση με τους Έλληνες που ασχολούνταν περισσότερο με την πώληση χύμα ελαιολάδου.

Τι θα πρέπει να αλλάξει ώστε να γίνει η Ελλάδα νούμερο ένα δύναμη στην εξαγωγή ελαιολάδου;

Η Ελλάδα έχει το καλύτερο ελαιόλαδο παγκοσμίως σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το αδύνατο μας σημείο ήτανε η μη τυποποίηση του ελαιολάδου και το κακό marketing. Παρ' ολ' αυτά όμως τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται αρκετά αξιόλογες προσπάθειες από τους Έλληνες παραγωγούς βελτιώνοντας και το packaging ώστε το brand του ελληνικού ελαιολάδου να γίνει αναγνωρίσιμο παγκοσμίως.

Μιλήστε μας λίγο για το καινοτόμο προϊόν σας με τον υγρό χρυσό; Πώς προέκυψε η ιδέα;

Η ιδέα μας προέκυψε από την ανάγκη να ανακαλύψουμε προϊόντα που έχουν κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουν στους καταναλωτές με απαιτητικό ουρανίσκο. Είμαστε η πρώτη εταιρεία που έχει συνδυάσει τον «χρυσό υγρό» όπως χαρακτήριζε ο Όμηρος το ελαιόλαδο με τον πραγματικό χρυσό 24Κ δίνοντας μία μοναδική γευστική εμπειρία σε μία πολυτελή συσκευασία.

Από ποιες περιοχές προέρχεται το δικό σας ελαιόλαδο;

Η παραγωγή του ελαιολάδου μας λαμβάνει χώρα στην λακωνική γη, στο νοτιότερο χερσαίο άκρο της Ελλάδος και της Ευρώπης. Οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες μαζί με την συνέργεια της καθαρότητας του ελληνικού ουρανού μας χαρίζουν αυτό το πολύτιμο απόσταγμα.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε με τα προϊόντα μας την δυνατότητα σε ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να γνωρίσουν τι εννοούμε όταν λέμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του καλύτερου ελαιολάδου στον κόσμο.

Δημοφιλή