Βουγιούκας: «Έτοιμοι για τη νίκη με τον Ολυμπιακό»

Βουγιούκας: «Έτοιμοι για τη νίκη με τον Ολυμπιακό»
eurokinissi

Ο Μάρκους Ντέντμον και ο Ίαν Βουγιούκας μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 στο πλαίσιο της media day του Παναθηναϊκού Superfoods.

Η νέα σεζόν είναι έτοιμη να αρχίσει για τον Παναθηναϊκό, που κινήθηκε σε ρυθμούς media day το μεσημέρι της Κυριακής. Δύο από τα νέα πρόσωπα του φετινού Παναθηναϊκού, ο Ίαν Βουγιούκας και ο Μάρκους Ντένμον, μίλησαν στον Γιώργο Οικονόμου και στον Γιάννη Κουβόπουλο για τη νέα σεζόν, την EuroLeague και το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Μάρκους Ντένμον, που είπε για τις πρώτες εντυπώσεις του από την προετοιμασία των "πράσινων":

"Είναι νωρίς στη σεζόν και ακόμα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες και το σημαντικό στα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε ήταν να δούμε τα καλά και τα άσχημα πράγματα και να διορθώσουμε τα τελευταία εν όψει των επίσημων αγώνων. Είμαι ενθουσιασμένος για το ξεκίνημα της σεζόν. Όλοι δουλεύουμε σκληρά και αυτό που μετράει πολύ είναι ότι δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες. Αυτό θα κάνει τη διαφορά στα δύσκολα παιχνίδια της stoiximan.gr Basket League και της Euroleague".

Για τα δύο πρώτα σημαντικά ματς της σεζόν, με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και την Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη:

"Θεωρώ ότι είναι από τα ευκολότερα ματς για εμάς τους παίκτες. Είναι εύκολο να προετοιμαστούμε για αυτά, διότι υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο, λόγω του αντιπάλου. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε προπονήσεις υψηλού επιπέδου, διότι μπαίνουμε κατευθείαν στα βαθιά και δεν έχουμε τη δυνατότητα να χαλαρώσουμε. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι".

Για το ρόλο του στην ομάδα:

"Ακόμα τον μαθαίνω. Προσπαθώ να βρω το τι θέλει ο προπονητής τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Έχουμε έμπειρους παίκτες που με έχουν βοηθήσει αρκετά. Στα φιλικά στόχος μας δεν ήταν οι νίκες, αλλά το να βρούμε τους ρόλους μας. Πάνω σε αυτό συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε καλύτεροι".

Στη συνέχεια ο Ίαν Βουγιούκας τόνισε για τις διαφορές που βρήκε στην ομάδα σε σχέση με την προηγούμενη παρουσία του στους «πράσινους»:

"Οι στόχοι είναι πάντα ίδιοι. Η διαφορά είναι ότι εγώ έχω μεγαλώσει και οι υπόλοιποι παίκτες είναι πιο νέοι. Ίσως είμαι ο πιο μεγάλος σε ηλικία, ειδικά από τους Έλληνες παίκτες".

Για το ρόλο του: "Σε κάποια παιχνίδια ή σε κάποια σημεία των παιχνιδιών όταν ο προπονητής θα θέλει να με χρησιμοποιήσει στο λόου ποστ για να πάρει πόντους ή να κερδίσω φάουλ πρέπει να είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ".

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στο Final Four:

"Είναι ικανός. Το θέμα είναι να είμαστε τυχεροί και να μην υπάρχουν τραυματισμοί. Αρχικά πρέπει να αντέξουμε τον… μαραθώνιο της Euroleague, να τελειώσουμε την κανονική διάρκειά της σε μία καλή θέση και να πέσουμε πάνω σε μία ομάδα που να μας ταιριάζει στα playoffs".

Για το παιχνίδι στο «ΣΕΦ» με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή (8/10):

"Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Η διαφορά σε σχέση με τους περσινούς τελικούς είναι ότι δεν θα έχει κόσμο το γήπεδο. Οι ομάδες αυτή την εποχή δεν παίζουν και το καλύτερο μπάσκετ. Θα είμαστε έτοιμοι για να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί, να διεκδικήσουμε τη νίκη και να την πάρουμε".

Πηγή: sport24.gr

Δημοφιλή