Μητέρα πεθαίνει από καρκίνο και αφήνει στην κόρη της 17 δώρα. Ένα για κάθε χρονιά μέχρι την ενηλικίωση της

Μητέρα πεθαίνει από καρκίνο και αφήνει στην κόρη της 17 δώρα. Ένα για κάθε χρονιά μέχρι την ενηλικίωση της
Mother and a baby
South_agency via Getty Images
Mother and a baby

Μια Ιταλίδα 40 ετών έχασε την ζωή της από καρκίνο και άφησε 17 δώρα στην κόρη της. Ένα για κάθε γιορτή γενεθλίων, μέχρι να ενηλικιωθεί.

Η ιστορία της Ελίζα Τζιρότο συγκινεί ολόκληρη την Ιταλία. Πρόκειται για μια γυναίκα 40 ετών, η οποία έχασε την μάχη κατά μιας ιδιαίτερα επιθετικής μορφής καρκίνου, στον ιταλικό Βορρά. Όταν οι γιατροί, όμως, την πληροφόρησαν ότι θα μπορούσε να ζήσει μόνον για άλλους δυο μήνες, η Ελίζα είπε στον σύντροφό της:

«Νόμιζα ότι θα είχα λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά δεν πειράζει, θα τα καταφέρουμε κι έτσι».

Παντρεύτηκαν αμέσως και από εκείνη την στιγμή, η Ελίζα Τζιρότο αποφάσισε να αφιερωθεί μόνον στην μικρή της κόρη, στην Αλίτσε, η οποία είχε γεννηθεί πριν από έναν χρόνο. Της αγόρασε δεκαεπτά δώρα, ένα για κάθε της γενέθλια. Κούκλες, μαριονέτες, βιβλία, αλλά και μια μεγάλη υδρόγειο σφαίρα, με σημαίες πάνω σε όλες τις πόλεις τις οποίες η Ελίζα θα ήθελε να μπορούσε να επισκεφθεί με την κόρη της.

Τi amerò per sempre (θα σε αγαπώ για πάντα) come farò senza di te (τι θα κάνω χωρίς εσένα), il mio capolavoro (το αριστούργημά μου) έγραψε η Ελίζα, λίγο πριν πεθάνει, δίπλα στην φωτογραφία που ανέβασε με την κόρη της, στο Instagram.

Παράλληλα άφησε στη μικρή δυο τετράδια με τρυφερές σκέψεις και ηχογραφημένα CD για να μην ξεχάσει τη φωνή της. Ένας τρόπος για να μην διακοπεί ποτέ η σχέση μάνας και κόρης και ο θάνατος να μην μπορέσει να επιβάλει την δική του, άκαρδη λήθη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)