Πέθανε ο σπουδαίος μουσικός Tom Petty σε ηλικία 66 ετών

Πέθανε ο σπουδαίος μουσικός Tom Petty σε ηλικία 66 ετών

Ο Tom Petty, ο θρυλικός τραγουδιστής και μουσικός και frontman του συγκροτήματος Tom Petty and the Heartbreakers, πέθανε την Δευτέρα σε ηλικία 66 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Petty βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του το βράδυ της Κυριακής, 1/10, και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο UCLA Medical Center της Santa Monica όπου διαγνώσθηκε με «πλήρη καρδιακή ανακοπή», σύμφωνα με το TMZ. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι γιατροί αποφάσισαν να βγάλουν τον Petty από την μηχανική υποστήριξη τη Δευτέρα, όταν διαπιστώθηκε πως «δεν είχε εγκεφαλική λειτουργία».

Αρχικά η είδηση προκάλεσε σύγχυση στα ΜΜΕ, καθώς αρκετά μεγάλα sites ανακοίνωσαν τον θάνατο του τραγουδιστή νωρίτερα μέσα στη Δευτέρα, επειδή το Αστυνομικό Τμήμα του Los Angeles παρείχε λανθασμένες πληροφορίες σε κάποια μέσα. Αργότερα τα μέσα διέψευσαν τον θάνατο του Petty και το Τμήμα απολογήθηκε δημοσίως για το λάθος του.

Το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο, ο μάνατζερ του συγκροτήματος επιβεβαίωσε τον θάνατο του θρυλικού μουσικού.

Η καριέρα του Petty ξεκίνησε το 1976, με το πρώτο ομώνυμο δίσκο του συγκροτήματός του, Tom Petty and the Heartbreakers, ο οποίος περιλάμβανε το hit «Breakdown». Στη διάρκεια των δεκαετιών που ακολούθησαν, το συγκρότημα έβγαλε περισσότερους από δώδεκα δίσκους και μεγάλα hits ΄πως τα «Don't Do Me Like That», «Refugee», «Free Fallin», «American Girl» και «Learning To Fly». Ο Petty ήταν επίσης μέλος του συγκροτήματος Mudcrutch and the Traveling Wilburys, ένα folk-rock supergroup που αποτελούνταν από τον ίδιο, τον Bob Dylan, τον George Harrison και άλλους.

Οι Heartbreakers συνέχισαν τις ζωντανές εμφανίσεις τους, με ελάχιστες αλλαγές στην ομάδα τους, μέχρι και πέρυσι, όταν και έκλεισαν 40 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου. Η επετειακή περιοδεία τους ξεκίνησε τον Απρίλιο αλλά, σε μια συνέντευξή του στο Rolling Stone, ο Petty την είχε αποκαλέσει την «τελευταία μεγάλη του συγκροτήματος».

«Είμαστε όλοι 60ρηδες. Έχω μια εγγονή τώρα που θέλω να βλέπω όσο περισσότερο μπορώ. Δεν θέλω να περάσω τη ζωή μου στο δρόμο. Αυτή η περιοδεία θα με κάνει να λείπω για μήνες. Έχοντας ένα μικρό παιδί, αυτός είναι πολύς χρόνος», είχε πει.

RIP💜

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ilovemyfamily (@dadlivesmatteronelove) στις

Η αντίδραση των διάδημων στα κοινωνικά δίκτυα, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Tom Petty, ήταν άμεση και συγκινητική:

Δημοφιλή