Νέα στοιχεία για την απαγωγή Λεμπιδάκη: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον «εγκέφαλο»

Νέα στοιχεία για την απαγωγή Λεμπιδάκη: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον «εγκέφαλο»
Eurokinissi

Λεπτομέρειες για την απαγωγή Λεμπιδάκη δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της υπόθεσης που έγινε την Τρίτη παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι απαγωγείς είχαν συνολικά 31 επικοινωνίες με την οικογένεια, εκ των οποίων οι 5 έγιναν με χειρόγραφες επιστολές και οι 3 με βίντεο. Από τα 8 άτομα που συνελήφθησαν δεν είναι ακόμα βέβαιο το ποιο από αυτά είναι ο «εγκέφαλος» της απαγωγής. Το μόνο για το οποίο υπάρχουν πληροφορίες είναι η ύπαρξη μελών με αρχηγικό ρόλο, χωρίς όμως οι αρχές να αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρξε καθοδηγητής που παραμένει ασύλληπτος. Επίσης από τα 5 κρησφύγετα που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς έχει εντοπιστεί μόνο το ένα, δηλαδή η μάντρα αυτοκινήτων όπου βρέθηκε ο όμηρος. Προκύπτει ακόμη ότι υπήρξαν μέλη της οργάνωσης που αποτραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της απαγωγής και ενώ είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, έπαψαν να τον έχουν.

Στη μάντρα αυτοκινήτων λίγο έξω από το Ρέθυμνο γίνονται έρευνες από κλιμάκιο αστυνομικών που έφτασε εκεί από την Αθήνα, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ποντάρουν πολλά στη συγκεκριμένη έρευνα προκειμένου να ταυτοποιήσουν DNA για να ξεκαθαρίσουν πόσοι τελικά ήταν οι δράστες.

Όσον αφορά στην εμπλοκή της 17χρονης που συνελήφθη, αναφέρεται ότι είχε αποκλειστικά τον ρόλο του «ταχυδρόμου», χωρίς να γνωρίζει λεπτομέρειες για την απαγωγή. Αυτός είναι και ο λόγος που αφέθηκε ελεύθερη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για μια επιχείρηση που θα μπορούσε να γίνει μάθημα για να διδαχθεί στις αστυνομικές σχολές.

Δημοφιλή