Ο γρίφος Τσιγκρίνσκι

Ο γρίφος Τσιγκρίνσκι
Eurokinissi

Το Sport24.gr καταπιάνεται με την υπόθεση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Η επέκταση που δεν έγινε, η δική του επιθυμία να την κερδίσει μέσα στα γήπεδα και η σεζόν που εν τέλει θα κρίνει τη συνεργασία.

Σε πρώτη φάση, ας καταγράψουμε το χρονικό: Την 1η του περασμένου Μαρτίου, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι υπέστη κάταγμα στον πήχη του αριστερού χεριού του και έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση. Δύο ημέρες μετά (3/3/2017), η ΠΑΕ ΑΕΚ επικοινώνησε την επιθυμία της να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον Ουκρανό στόπερ, δίχως να προσδιορίσει τον χρονικό ορίζοντα. Ωστόσο αυτό μικρή σημασία είχε, καθώς αυτή η ανανέωση συμβολαίου δεν κατέστη εφικτή.

Μερικούς μήνες αργότερα, συγκεκριμένα στις 3 Ιουλίου στο Κίελτσε της Πολωνίας, όπου η ΑΕΚ πραγματοποιούσε το βασικό στάδιο της θερινής προετοιμασίας της, ο Τσιγκρίνσκι έδωσε την εξήγηση για τη μη εξέλιξη: "Θέλω να αξίζω το νέο συμβόλαιο, όχι να μου προσφέρεται από λύπηση επειδή τραυματίστηκα". Αν μη τι άλλο, το ήθος και το σκεπτικό του, πρέπει να εισαχθούν στο εγχειρίδιο του επαγγελματία που πρωτίστως σέβεται τον εαυτό του.

Για τον Τσιγκρίνσκι, αυτόν που κάποτε αποτέλεσε επιλογή του Πεπ Γουαρδιόλα για την Μπαρτσελόνα του Μέσι, του Τσάβι και του Ινιέστα, το να δεχθεί μια συμφωνία επειδή η Ένωση θέλησε να επιβραβεύσει πρωτίστως το ήθος και την παρουσία του μέσα στα αποδυτήρια, θα συνιστούσε συμπεριφορά τυχοδιώκτη. Αυτό που θέλει είναι να αισθάνεται χρήσιμος, διότι μόνον έτσι θα είναι και υπερήφανος.

ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Μετά τη νέα καλοκαιρινή περιπέτεια και την ανάγκη να χειρουργηθεί εκ νέου στο ίδιο σημείο, ο Τσιγκρίνσκι οπισθοχώρησε για πολλοστή φορά στην καριέρα του σε φάση αναμονής για την επιστροφή. Έχει συνηθίσει πλέον, έχει εντρυφήσει στις κακουχίες και γνωρίζει πως να διατηρεί τον εαυτό του σε ψυχική ηρεμία και ισορροπία. Και η ΑΕΚ τον περιμένει καρτερικά για ακόμα μία φορά, συνολικά την τέταρτη, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων μυϊκών θεμάτων που αντιμετώπισε πέρυσι.

Πλέον στην ομάδα, ξέχωρα από την εκτίμηση για το ήθος, την ξεχωριστή και υποδειγματική παρουσία του στα αποδυτήρια, το γεγονός ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νεότερους αλλά και τη διαπιστωμένη διαφορά που κάνει στην αμυντική γραμμή της ομάδας όταν είναι υγιής και έχει ρυθμό, πρέπει να συνυπολογίσουν και το ιατρικό παρελθόν και παρόν. Και ίσως πλέον να πιστεύουν ότι έγινε για το σωστό η μη επέκταση της συνεργασίας, την περίοδο που η ΑΕΚ το ήθελε και το επιζητούσε.

Η φετινή σεζόν θα είναι ο οδηγός για το αν η Ένωση και ο Τσιγκρίνσκι θα συνεχίσουν μαζί και μετά το καλοκαίρι (υπάρχει και το +1 στην ευχέρεια της ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά, ίσως τίποτα). Από την πορεία του Ουκρανού, το αν θα παραμείνει ενεργός μέχρι το τέλος της περιόδου δίχως άλλα πισωγυρίσματα, θα εξαρτηθούν τα πάντα. Η επιθυμία είναι να καρπωθεί η ομάδα όλα αυτά που ο Τσιγκρίνσκι είναι ικανός να προσφέρει, δίχως άλλες διακοπές και σκέψεις για το πότε θα γυρίσει και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.

Διαφορετικά, οι ψίθυροι που σήμερα ακούγονται για την αναζήτηση ενός άλλου κεντρικού αμυντικού με ανάλογη ηγετική στόφα, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο το ερχόμενο καλοκαίρι, ίσως μετατραπούν σε κραυγές.

Πηγή: Sport24.gr

Δημοφιλή