Μυτιλήνη: Με ταχείς ρυθμούς αποκαθίσταται το πρόβλημα σχολικής στέγης που δημιούργησε ο σεισμός

Μυτιλήνη: Με ταχείς ρυθμούς αποκαθίσταται το πρόβλημα σχολικής στέγης που δημιούργησε ο σεισμός
Eurokinissi

Εντατικά στην κατεύθυνση της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών που προέκυψαν σε σχολεία του νησιού από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου εργάζεται ο Δήμος Λέσβου.

Με λυόμενες αίθουσες από την Χαλκίδα και από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες εργασίες (τροποποιήσεις στο εσωτερικό τους, εγκατάσταση με βάση μπετόν, διασύνδεση με ρεύμα και αποχέτευση κα) και έτσι:

α) Το δημοτικό σχολείο Πλαγιάς και το νηπιαγωγείο Τρύγονα, της επαρχίας Πλωμαρίου, ήδη λειτουργούν, από τις 26 Σεπτεμβρίου, στις λυόμενες αίθουσες που έχουν εγκατασταθεί στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου Τρύγονα.

β) Το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου της επαρχίας Πλωμαρίου θα λειτουργήσουν στις 12 Οκτωβρίου στις λυόμενες αίθουσες που έχουν τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Μεγαλοχωρίου.

γ) Το 1ο δημοτικό σχολείο Πλωμαρίου θα λειτουργήσει στις 9 Οκτωβρίου στις λυόμενες αίθουσες που έχουν τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του γυμνασίου-λυκείου Πλωμαρίου.

δ) Το δημοτικό σχολείο Πολυχνίτου θα λειτουργήσει στις 12 Οκτωβρίου στις λυόμενες αίθουσες που έχουν τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του γυμνασίου-λυκείου Πολυχνίτου.

ε) Το νηπιαγωγείο Πολυχνίτου, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς λειτουργεί στο κτίριο του γηροκομείου Πολυχνίτου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, σημείωσε ότι «ο Δήμος Λέσβου από την πρώτη μέρα που έγινε ο σεισμός λειτούργησε συντονισμένα, ταχύτατα, δαπανώντας από δικούς του πόρους περίπου το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ, μέχρι σήμερα, για να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατό ομαλότερα η εκπαιδευτική διαδικασία και να καλυφθεί το στεγαστικό σχολικό ζήτημα που άφησε πίσω του ο σεισμός της 12ης Ιουνίου».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή