Δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε επάνω σε πεζούς στο Λονδίνο

Δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε επάνω σε πεζούς στο Λονδίνο
Reuters

Συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πεζούς κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Το περιστατικό συνέβη στις 14.20 τοπική ώρα (16.20 ώρα Ελλάδας) και προκάλεσε πανικό. 11 άτομα τραυματίσθηκαν κυρίως στα πόδια και στο κεφάλι και εννέα από αυτούς διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Ένα άτομο συνελήφθη και η αστυνομία διερευνούσε το περιστατικό για να ανακοινώσει ορισμένες ώρες αργότερα πως πρόκειται για τροχαίο και δεν αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως ένα «περιστατικό που σχετίζεται με την τρομοκρατία». Η ανακοίνωση έγινε από τη Σκότλαντ Γιαρντ στο Twitter.

Η αστυνομία υπογράμμισε ότι κανένα από τα θύματα δεν κινδυνεύει.

Σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του BBC, την Chloe Hayward , η οποία εκείνη την ώρα έβγαινε από το Μουσείο, ένα αυτοκίνητο διέσχισε διαγώνια τον δρόμο και κατευθύνθηκε προς το πεζοδρόμιο όπου βρίσκονταν ελάχιστα άτομα.

Σύμφωνα με την ίδια στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ από αέρος πετούσαν ελικόπτερα.

Ο οδηγός επίσης τραυματίστηκε. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κατόπιν συνελήφθη και παραμένει υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα στο βόρειο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Twitter διακρίνεται ο οδηγός, που φορά μπλε πουκάμισο, να βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος, ενώ δύο άλλοι άνθρωποι τον κρατούν ακινητοποιημένο, ενδεχομένως περαστικοί.

Σε άλλες φωτογραφίες, εικονίζεται ένα μαύρο αυτοκίνητο το μπροστινό μέρος του οποίου έχει σφηνώσει μεταξύ δύο άλλων οχημάτων που είναι σταθμευμένα κατά μήκος του πεζοδρομίου.

Δεδομένου του τρομοκρατικού συναγερμού που βρίσκεται σε ισχύ στη βρετανική πρωτεύουσα, πολλοί αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στο Γαλλικό Πρακτορείο τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν.

«Τρώγαμε όταν είδαμε ένοπλους αστυνομικούς» είπε η Άνα, 30 ετών από το Λονδίνο. «Και μετά είδαμε ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι» πρόσθεσε.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ευχαρίστησε τις ομάδες επέμβασης και έστειλε τις «σκέψεις» της στους τραυματίες.

Το περιστατικό συνέβη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη, σε κοντινή απόσταση, μια σιωπηλή διαμαρτυρία με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων οπαδών του ποδοσφαίρου που κατήγγειλαν τον «εξτρεμισμό».

Δημοφιλή