Γυναίκες οι εκπρόσωποι Τύπου τριών υποψηφίων για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο

Γυναίκες οι εκπρόσωποι Τύπου τριών υποψηφίων για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο
IAKOVOS HATZISTAVROU/AFP/Getty Images
IAKOVOS HATZISTAVROU/AFP/Getty Images
IAKOVOS HATZISTAVROU via Getty Images

Για πρώτη φορά τρεις γυναίκες αναλαμβάνουν ως εκπρόσωποι Τύπου τριών υποψηφίων, που φέρονται από τους βασικούς "παίκτες" στις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 28 Ιανουαρίου 2018.

Ως εκπρόσωπος Τύπου του νυν Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του το ερχόμενο Σάββατο, είναι πολύ πιθανόν να αναλάβει η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, η οποία είναι 31 ετών. Η Αννίτα Δημητρίου είχε γίνει το πρόσωπο των ημερών πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2016, όταν αρχικά είχε βγει από το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Ενέργεια, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εντός του ΔΗΣΥ. Τελικά, μπήκε στο ψηφοδέλτιο και πήρε το χρίσμα της υποψήφιας βουλευτού, σαρώνοντας σε σταυρούς προτίμησης στην επαρχία της Λάρνακας. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και συμμετείχε εθελοντικά σε διάφορες οργανώσεις. Επίσης, ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη κοινοτική σύμβουλος στην κοινότητα Τρούλλοι της επαρχίας Λάρνακας.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, επέλεξε ως εκπρόσωπο Τύπου την βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου είχε προχωρήσει σε καταγγελίες για πολλά κακώς κείμενα στον δημόσιο τομέα. Από τη δράση της αυτή κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, και όχι μόνο, καταφέρνοντας να επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία στη Βουλή το 2016, αλλά κυρίως να έλθει πρώτη σε σταυρούς προτίμησης του κόμματος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος στις προεδρικές Νικόλας Παπαδόπουλος, επέλεξε ως εκπρόσωπο Τύπου την 'Αννα Κουκκίδη-Προκοπίου. Λέγεται ότι ανήκε στον χώρο του ΔΗΣΥ και αυτό φαίνεται ότι "μέτρησε" για την επιλογή της. Η κ. Προκοπίου έχει αναπτύξει δράση σε ΜΚΟ.

Στο μεταξύ, πέρα από τους Νίκο Αναστασιάδη, Νικόλα Παπαδόπουλο, Σταύρο Μαλά, Γιώργο Λιλλήκα και τον υποψήφιο, που πρόκειται να ανακοινώσει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), υπάρχει ενδεχόμενο να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη πρυτανική θητεία.

Ο κ. Χριστοφίδης φαίνεται ότι θα κατέλθει υποψήφιος εφόσον, σε πρώτη φάση, μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 3.000 πολίτες- εθελοντές θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του. Για τη συλλογή των υπογραφών, φίλοι του πρύτανη δημιούργησαν στο twitter πρωτοβουλία συλλογής μέσω «avaaz». Ο λογαριασμός με τον τίτλο «cc_support», καλεί τους πολίτες να υπογράψουν στην εν λόγω ιστοσελίδα. Η ομάδα πρωτοβουλίας για την συλλογή υπογραφών μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ζητούμε ένα υποψήφιο, που να μη χρωστά χάρες σε κανένα και να μπορεί να αλλάξει όλα αυτά για τα οποία όλοι μας παραπονεθήκαμε πάμπολλες φορές. Πιστεύουμε ότι ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει τα πιο πάνω προσόντα και τη δυναμική να τα καταφέρει».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή