Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα: Το LEGO House άνοιξε και μας περιμένει με ιστορικά εκθέματα και σερβιτόρους-ρομπότ

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα: Το LEGO House άνοιξε και μας περιμένει με ιστορικά εκθέματα και σερβιτόρους-ρομπότ

Όλοι όσοι πέρασαν την παιδική τους ηλικία χτίζοντας κατασκευές, ρεαλιστικές και μη, με χιλιάδες πολύχρωμα τουβλάκια LEGO που σκορπούσαν μέσα στο σπίτι και έκαναν δύσκολη τη ζωή των γονιών τους, και όσοι περνούν σημαντικό μέρος της ενήλικης ζωής τους αγοράζοντας αντικείμενα διακόσμησης για το σπίτι τους εμπνευσμένα από τα διάσημα τουβλάκια -ή συνεχίζουν να φτιάχνουν κατασκευές με αυτά, ρεαλιστικές και μη- θα αποκτήσουν ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό τους μόλις διαβάσουν την παρακάτω είδηση.

Το πολυαναμενόμενο πρώτο επίσημο σπίτι της LEGO, το LEGO House, άνοιξε επιτέλους τις πύλες του στην πατρίδα της εταιρείας, την πόλη Billund της Δανίας, και είναι έτοιμο να υποδεχτεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο και, φυσικά, κάθε ηλικίας.

Το κερασάκι στην τούρτα; Το ίδιο το κτίριο έχει τη μορφή 21 τούβλων LEGO, τοποθετημένων το ένα πάνω στο άλλο, με πολύχρωμες ταράτσες να ξεπηδούν στην κορυφή του, κάθε μία εκ των οποίων αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό δημιουργικό και εκπαιδευτικό τμήμα που φιλοξενείται στο αντίστοιχο κομμάτι του κτιρίου.

Το LEGO House σχεδιάστηκε από την εταιρεία BIG και διαθέτει, μεταξύ άλλων, τρία εστιατόρια -με σερβιτόρους ρομπότ!- και ένα κατάστημα δώρων στο ισόγειό του.

Φυσικά, όλοι οι χώροι είναι γεμάτοι με τεράστιες κατασκευές από LEGO, ή ακόμη και ολόκληρες παραστάσεις, καθώς και δωμάτια όπου το κοινό μπορεί να επιστρατεύσει τη φαντασία του και να πάρει μέρος στη δημιουργική διαδικασία. Κεντρικό έκθεμα του LEGO House είναι το Tree of Creativity (Το Δέντρο της Δημιουργικότητας), μια κατασκευή 15 μέτρων για την οποία χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 6 εκατομμύρια τουβλάκια και χρειάστηκαν πάνω από 24.000 ώρες παραγωγής για να ολοκληρωθεί -πρόκειται άλλωστε για ένα από τα πιο πολύπλοκα μοντέλα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ από LEGO.

Σε ένα άλλο δωμάτιο βρίσκεται ένας τεράστιος καταρράκτης, κατασκευασμένος από περίπου 2 εκατομμύρια τουβλάκια, ο οποίος συμβολίζει τη συνεχή ροή της παραγωγής τούβλων LEGO. Στην μόνιμη έκθεση περιλαμβάνονται επίσης εντυπωσιακοί δεινόσαυροι και ιστορικά κομμάτια της LEGO, ως εκθέματα της Masterpiece Gallery.

«Ήταν το όνειρό μου για πολλά χρόνια, να δημιουργήσω ένα μέρος που θα προσφέρει στους επισκέπτες μας την απόλυτη LEGO εμπειρία. Με το LEGO House, γιορτάζουμε τη δημιουργικότητα και τη δύναμη του να μαθαίνεις, παίζοντας», δήλωσε ο (τρίτης γενιάς) ιδιοκτήτης της LEGO, Kjeld Kirk Kristiansen. «Όταν παίζουν, τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές ικανότητες που χρειάζονται, όπως η δημιουργικότητα, η συνεργασία και η επίλυση προβλημάτων», πρόσθεσε.

Έχει ήδη υπολογιστεί πως το LEGO House θα κόψει 250.000 εισιτήρια τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους (τα οποία μπορείτε να κλείσετε και ηλεκτρονικά), ενώ όσοι δεν ενδιαφέρονται για τα εκθέματα μπορούν να απολαύσουν δωρεάν μια βόλτα στις ταράτσες του, καθώς η πρόσβαση σε αυτές είναι ελεύθερη.

Δημοφιλή