Δένδιας: Προκλητική η στάση Ντάισελμπλουμ- ατυχείς οι δηλώσεις του για τις εκλογές στην Ελλάδα

Δένδιας: Προκλητική η στάση Ντάισελμπλουμ- ατυχείς οι δηλώσεις του για τις εκλογές στην Ελλάδα
Eurokinissi

Προκλητική χαρακτήρισε τη στάση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας πως οι δηλώσεις του για τον χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα ήταν τουλάχιστον ατυχείς.

«Κατανοώ απολύτως τους λόγους για τους οποίους το πράττει, καθώς μία κυβέρνηση, όπως αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εκχωρεί το σύνολο της περιουσίας μιας χώρας για 100 χρόνια είναι το «όνειρο» κάθε δανειστή. Για να είμαι δίκαιος, δεν είναι μόνο ο πρόεδρος του Eurogroup που συμπεριφέρεται με τον τρόπο αυτό. Δεν είμαι αντιευρωπαϊστής, όπως όλοι γνωρίζουν, αλλά αυτή η κυνική συμπεριφορά δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης. Δεν πρέπει να ξεχνούμε άλλωστε ότι είναι συνυπεύθυνοι οι εταίροι μας για την συμφωνία την οποία συνομολόγησαν με την ελληνική κυβέρνηση και τα αδιανόητα μέτρα φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων που επιβλήθηκαν σε μια ημιθανή πραγματική οικονομία. Βεβαίως, η κυβέρνηση της χώρας μας, με την καταρρακωμένη -λόγω των παλινωδιών της και την ανερμάτιστη διαπραγματευτική της τακτική- αξιοπιστία, είναι αυτή που τους έδωσε το δικαίωμα να πράξουν κάτι τέτοιο» σημείωσε σχετικά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, ενώ χαρακτηρίζει «συνυπεύθυνους» τους εταίρους για την συμφωνία με την κυβέρνηση και τα «αδιανόητα», όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρα φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων.

Εκτίμησε ότι πραγματική βελτίωση της οικονομίας της καθημερινότητας δεν υπάρχει, «παρότι ορισμένοι δείκτες έχουν οριακή ανάκαμψη, ακριβώς επειδή είχαν πέσει στα "τάρταρα"», και σημείωσε ότι χωρίς να μειωθεί το εξωφρενικό πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει. «Και αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση της ΝΔ, να πείσει τους εταίρους σε αυτή την κατεύθυνση, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας», πρόσθεσε.

Επίσης, ο βουλευτής Β' Αθήνας της ΝΔ και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για τα ζητήματα της ασφάλειας κάνοντας λόγο για «συνολική εικόνα ανομίας που επικρατεί στη χώρα».

Δημοφιλή