Το παρασκήνιο με Ουσίγιος, ο Ντάρκο κι ο Μοδέστο

Το παρασκήνιο με Ουσίγιος, ο Ντάρκο κι ο Μοδέστο
contra.gr

Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε το τέλος της συνεργασίας του Μάριο Ουσίγιος με τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός που είχε αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στους “ερυθρόλευκους” στις 2 Ιουνίου, αποτελεί παρελθόν εδώ και λίγη ώρα, μια εξέλιξη που ήταν φυσιολογική, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα στο ρεπορτάζ.

Ο Ουσίγιος είχε προσληφθεί για το μεταγραφικό κομμάτι, εξαιτίας των πολύ καλών γνωριμιών που είχε στην αγορά της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Παρόλα αυτά, απ' όλες τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι, του πιστώνεται εώς έναν βαθμό ο Εμάνουελ Εμενίκε. Φυσικά ήταν μία υπόθεση που ο Ολυμπιακός είχε κάνει ήδη την κίνησή του με τον Γιάννη Βρέντζο και ο Ουσίγιος απλώς είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη για να ολοκληρώσει το “deal” με την Φενέρμπαχτσε.

Θα μπορούσε βεβαίως να πει κάποιος ότι οι περισσότερες μεταγραφές έγιναν ελέω Μπέσνικ Χάσι και του μάνατζέρ του Φάλι Ραμαντάνι. Φαινόταν δηλαδή ότι ο Ουσίγιος σαν να είχε περάσει κάπως στο περιθώριο...

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να πούμε ότι δεν κατάφερε και εκείνος π.χ. να βρει λύση σε κάποιες φαινομενικά εύκολες υποθέσεις για τον ίδιο. Για παράδειγμα η περίπτωση του αριστερού μπακ Ελισέου της Μπενφίκα ήταν ενδεικτική. O Πορτογάλος αριστερός μπακ είχε συνεργαστεί με τον Ουσίγιος στην Μάλαγα, αλλά δεν κατάφερε να τον “ψήσει” να έρθει προς τα μέρη μας και τελικά αποκτήθηκε ο Χρβόγιε Μίλιτς.

Έναν από τους παίκτες που είχε προτείνει ο Ουσίγιος (σ.σ. είχε προτείνει αρκετούς από την Αργεντινή) ήταν ο Ζερμάν Κόντι. Πρόκειται για τον 23χρονο στόπερ της Κολόν Σάντα Φε. Το είχε πάρει πάνω του το θέμα ο πρώην πλέον τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, αλλά δεν κατάφερε να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα.

Σε γενικές γραμμές εκεί που περίμεναν όλοι ότι θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεταγραφές, τελικά είχε από ρόλο κομπάρσου εώς... μηδαμινό.

Ο Ουσίγιος έφυγε πάντως σαν φίλος από το λιμάνι. Πρόκειται για έναν άνθρωπο αρκετά χαμογελαστό, πολύ κοινωνικό και κέρδισε τους πάντες στην ΠΑΕ με την συμπεριφορά του.

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΝΤΑΡΚΟ, ΑΡΧΙΣΚΑΟΥΤ Ο ΜΟΝΤΕΣΤΟ

Ήταν κάτι που ακουγόταν ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες μέρες ότι ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς θα αναβαθμιστεί. Έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο Σέρβος αναμένεται να αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή.

Την ίδια στιγμή, επειδή μένει “ορφανό” το τμήμα σκάουτινγκ με την απόλυση του Ουσίγιος (σ.σ. είχε φέρει τρεις συνεργάτες μαζί του, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο γιος του), ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του αρχισκάουτ τον Μοντέστο, για τον οποίο πριν από 15 μέρες υπήρχαν οι πληροφορίες ότι είχε “φαγωθεί” από το Ρέντη και πώς είχε τελειώσει από τον Ολυμπιακό.

Τελικά επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες προ μίας εβδομάδας ότι θα πήγαινε στο τμήμα σκάουτινγκ και να που πήρε το πόστο του επικεφαλής!

Πηγή: contra.gr

Δημοφιλή