Τάγματα εφόδου: Ο Ασφάκ αναγνώρισε τρεις από τους δράστες

Τάγματα εφόδου: Ο Ασφάκ αναγνώρισε τρεις από τους δράστες
ΚΕΕΡΦΑ

Κατάθεση στους αστυνομικούς έδωσε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Ασφάκ Μαχμούντ, ο μετανάστης από το Πακιστάν που δέχθηκε επίθεση από ακροδεξιό τάγμα εφόδου.

«Βρώμικοι Πακιστανοί, να δούμε που θα τρέξετε να κρυφτείτε τώρα», του φώναξαν πέντε άτομα το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς δούλευε μαζί με ομοεθνείς του σε χωράφι στον Ασπρόπυργο. Ακολούθησε σκοτάδι, αφού με δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι με σιδερογροθιές τον έριξαν στο έδαφος. Οι δράστες δεν σταμάτησαν να τον χτυπούν με μανία ακόμα και όταν γέμισε παντού με αίματα. Οι αστυνομικοί που επισκέφτηκαν τον Ασφάκ στο νοσοκομείο του υπέδειξαν φωτογραφίες ανδρών που συμμετέχουν συστηματικά σε ρατσιστικές “επιδρομές” στην Κορυτσά Ασπροπύργου. Ο Ασφάκ αναγνώρισε έναν από τους δράστες. Κατόπιν, μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος του επέδειξαν και άλλες φωτογραφίες από εκδηλώσεις βίας που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια φασιστικών συγκεντρώσεων στον Ασπρόπυργο. Στις εικόνες αυτές ο μετανάστης αναγνώρισε ακόμα δύο άτομα, τις φωτογραφίες των οποίων θα πάρει σήμερα η Ασφάλεια.

«Στην αρχή μας αγριοκοίταξαν για να φύγουμε από το χωράφι όπου δουλεύαμε. Μετά από λίγα λεπτά, και ενώ νομίζαμε ότι έχουν φύγει, επέστρεψαν. 'Ακόμα να εξαφανιστείτε βρωμιάρηδες”, μας είπαν και άρχισε η επίθεση», είπε από το κρεβάτι του νοσοκομείο ο Ασφάκ. Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέτ Ασλάμ, δηλώνει ότι «τους τελευταίους οχτώ μήνες έχουν πέσει θύματα ταγμάτων εφόδου συνολικά 60 μετανάστες. Πριν μία εβδομάδα είχαμε άλλα δύο περιστατικά στον Ασπρόπυργο».

Δημοφιλή